Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb - én felsőt használtam
- kevés tengeri só
- 1 marék rozmaring
A csirkecombokat pucoljuk meg, a maradék tollakat szedjük le, mert a bőrét is meg fogjuk enni, hiszen ki tud ellenállni a ropogós, illatos csirkebőrnek?
Szórjuk meg a hús mindkét oldalát kevés tengeri sóval, majd bőrükkel lefelé helyezzük őket egy nagyobb serpenyőbe.
Mivel bőröstől készítjük, nincs szükség további hozzáadott zsiradékra, bőven olvad belőle ki annyi, amiben ropogósra sülnek a combok.
Közepes lángon süssük a combokat 10 percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalukat is süssük ugyanannyit.
Nagyon fontos!
A csirkecombok tele vannak vízzel, ami a sütés során kifolyik és bizony, spriccelni fog. Én azt csináltam, hogy amikor elkezdődött a sercegés, akkor gyorsan lefedtem egy fedővel őket, majd az átfordításhoz közeledve le is vettem a tűzhelyről, és úgy fordítottam meg.
Ez a művelet csökkentette az égési sérüléseket és még a fal sem szenvedett csorbát.
Mikor a csirkecombok mindkét oldala megsült, kiszedtem őket egy jénaiba, megszórtam a széttépkedett rozmaring ágacskákkal és máris tálaltam.
Aki szereti, nyomhat rá egy-két gerezd fokhagymát, de szigorúan a legvégén.
Jó étvágyat:)
Ui. Ha még nem olvastad a legújabb versenyről szóló bejegyzést, akkor katt az alábbi linkre:
http://konyhavarazslatok.blogspot.hu/2012/07/tadam-leleplezodott-huto-titka.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése