2015. december 6., vasárnap

Ragacsos, omlós oldalas

A férjem lila káposztát rendelt vasárnapi ebédre, mellé sütöttem ezt a finom, puha, ragacsos, édeskés húsfalatkákat. Már nem sok maradt belőle:)




Hozzávalók:

  • 1,5 kg jó húsos oldalas
  • 4 db szemes bors
  • 3 db babérlevél
  • 2 jó gerezd fokhagyma

a mázhoz:

  • 5 -6 ek ketchup
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 kk balzsamecet
  • 1 ek mustár
  • 2 ek méz
A húst a csontnál óvatosan felszeleteljük és egy kuktába vagy nagyobb fazékba beletesszük.
Hozzáadjuk a fűszereket és puhára főzzük. Nekem 25 perc volt kuktában.

Mikor elkészült, szedjük ki egy nagyobb tálba, csöpögtessük jól le és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a hozzávalókat alaposan keverjük el és kapcsoljuk be a légkeveréses/grill fokozatot - ha van - a sütőnknél.
Akinek nincs, az forrósítsa jól fel a sütőjét és figyeljen arra, hogy hamar karamellizálódhat a máz a húson és megéghet. Gyakorta kell forgatni.

Egy nagyobb tepsit kenjünk ki vékonyan vajjal vagy zsírral, a húsokat enyhén sózzuk meg, egyenként mártogassuk bele a mártásba, majd pakoljuk a tepsibe és 230 fokon grillezzük 25-30 percig.

Figyeljünk oda, mert könnyen odaég. Amikor jól megpirult az egyik oldala, akkor forgassuk át és hagyjuk a másik oldalát is jól megpirulni.

Lila káposztával, krumplipürével tálaljuk. De csak úgy magában is finom, friss kenyérrel, kovászos uborkával:)

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése