Hozzávalók:
- 1,5 kg jó húsos oldalas
- 4 db szemes bors
- 3 db babérlevél
- 2 jó gerezd fokhagyma
a mázhoz:
- 5 -6 ek ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 1 kk balzsamecet
- 1 ek mustár
- 2 ek méz
Hozzáadjuk a fűszereket és puhára főzzük. Nekem 25 perc volt kuktában.
Mikor elkészült, szedjük ki egy nagyobb tálba, csöpögtessük jól le és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a hozzávalókat alaposan keverjük el és kapcsoljuk be a légkeveréses/grill fokozatot - ha van - a sütőnknél.
Akinek nincs, az forrósítsa jól fel a sütőjét és figyeljen arra, hogy hamar karamellizálódhat a máz a húson és megéghet. Gyakorta kell forgatni.
Egy nagyobb tepsit kenjünk ki vékonyan vajjal vagy zsírral, a húsokat enyhén sózzuk meg, egyenként mártogassuk bele a mártásba, majd pakoljuk a tepsibe és 230 fokon grillezzük 25-30 percig.
Figyeljünk oda, mert könnyen odaég. Amikor jól megpirult az egyik oldala, akkor forgassuk át és hagyjuk a másik oldalát is jól megpirulni.
Lila káposztával, krumplipürével tálaljuk. De csak úgy magában is finom, friss kenyérrel, kovászos uborkával:)
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése