Mivel nagyon hamar elkészül és el is fogy, érdemes dupla adagot sütni.
Hozzávalók (26 párhoz):
- 60 dkg liszt
- 35 dkg hideg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor - lehet porcukor is, az hamarabb elolvad
- 2 tojássárga
- 2 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tk sütőpor
- baracklekvár a ragasztáshoz - bő egy üveggel
A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és reszelt citromhéjjal jól elkeverjük, majd beleütjük egyenként a tojássárgákat. Ha huzamosabb gyúrás után sem akar a tésztánk összeállni, tehetünk bele 1-2 evőkanál tejfölt.
A tésztát folpackba csomagoljuk és mehet a hűtőbe 50 percre.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra és linzerszaggatóval vagy egyéb formával kivágjuk.
Szórjunk alá lisztet és folyamatosan mártogassuk bele a szaggatónkat is, így nem ragad oda egykönnyen a tészta.
Helyezzünk a tepsibe egy sütőpapírt, arra pakoljuk a kiszaggatott linzereket, majd vegyük vissza a hőt közepes erősségűre és süssük 10-15 percig, amíg elkezdenek sárgulni. Ha sokáig sütjük megbarnulnak és kemények lesznek.
Miután elkészültek, szedjük ki egy nagyobb tálba őket, hagyjuk kihűlni, majd keressük meg mindegyik párját és ragasszuk össze baracklekvárral.
A végén szórhatunk rá porcukrot vagy olvaszthatunk fel csokit, azzal dekorálva a sütijeink tetejét.
A ragasztás és a szórás végén a lyukakba még pöttyintsünk egy kevés lekvárt, hogy az üreget töltse ki.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése