2012. december 6., csütörtök

Krumplis palacsinta

Sok néven fut ez a mennyei finomság, az elkészítése nem nehéz és isteni illata meg íze van. Én nem tudok neki ellenállni, muszáj megkóstolnom, mialatt a többi sül.



Hozzávalók:

  • 5-6 közepes nyers burgonya
  • 1 egész tojás
  • 8 dkg liszt
  • só, bors ízlés szerint - tehetünk bele bármilyen zöld fűszert vagy reszelt sajtot is
  • kevés olaj a sütéshez


A krumplikat megmossuk, lehámozzuk a héjukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Kevés sóval megszórjuk majd állni hagyjuk egy fél órát.

Ez idő alatt kiengedi a keményítős levét, amit kézzel jól kifacsarunk.
A masszába beleütünk egy egész tojást, kevés frissen őrölt borssal meghintjük és rászórjuk a lisztet.
Kézzel vagy fakanállal jól összedolgozzuk.

Egy teflon serpenyőbe olajat öntünk, felforrósítjuk, majd evőkanállal kisebb halmokat szaggatunk bele, minden halom tetejét jól szétnyomjuk, hogy lapos masszát kapjunk.

Így sütjük közepes lángon míg megpirulnak, majd átfordítjuk a másik oldalukra is és azt is pirosra sütjük.

Magában majonézes tormával, vagy puhára főtt, szaftos húsokkal tálaljuk, de salátával is könnyen megállja a helyét.

Jó étvágyat:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése