2013. szeptember 9., hétfő

Szilvás süti

És igen:)))

Újra jelentkezem a szokott blogommal. Tulajdonképpen kényszerpihenőn voltam márciustól májusig, aztán májusban megszületett a második kisfiam, így már kétgyerekes anyukaként kell helytállnom a konyhában is, ami valljuk be, nem minden esetben egyszerű:)

A mai recept egy igazi őszi ínyencség, a sütés közben keletkező illatok a lépcsőház 4-ik emeletéig kúsztak:)




Hozzávalók:

1 kg japán szilva - de lehet piros, lila vagy sárga, kinek ami épp van
2 kk fahéj
25 dkg liszt
1 kk sütőpor
5 egész tojás
1 nagy pohár kefír
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl olaj
6 kis kocka étcsoki darabokra törve
2 ek rumaroma

a süti tetejére: zsemlemorzsa és cukor

A szilvákat mossuk meg, felezzük el, szedjük ki a magokat és daraboljuk tetszőleges darabkákra. Szórjuk be fahéjjal és tegyük félre.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásokat válasszuk szét: A fehérjét pici sóval verjük kemény habbá, a sárgákat a cukrokkal habosítsuk fel.
A habot tegyük félre, a sárgák közé keverjünk egy kis rumaromát és 1 dl étolajat.

A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sütőport és a darabokra tördelt étcsokit.

Amikor ezzel megvagyunk, akkor a habbá vert fehérje felét lazán keverjük el a sárgájával, adjuk hozzá a kefírt, tegyük bele a lisztet és a maradék fehérje habot is keverjük a masszához, de óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.

Amikor végeztünk, a tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, szórjunk rá bő egy marék zsemlemorzsát és kezdjük a szilvákat vágott felükkel fölfele beletenni.

A végén szórjunk rá bő egy marék kristálycukrot és mehet is a sütőbe 30-35 percre.

Vigyázat!! Erős absztinencia szükségeltetik, hogy sütés közben ne nyitogassuk az ajtót, mivel mennyei az illata és látványában sem rossz:)



Jó étvágyat:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése