2013. szeptember 9., hétfő

Sonkás rakott tészta

Nagyon hamar össze lehet ütni és irtó finom!
Amikor elfogy az ebéd vagy csak egy gyors vacsira vágysz, ez a recept biztos támpont.



Hozzávalók:

fél kg tészta - ez lehet orsó, csavart, darabolt spagetti vagy amid van épp otthon
1 nagy doboz tejföl
1 tejszínes krémsajt
kevés tej
15 dkg reszelt sajt
5 csík bacon
1 csomag szeletelt sonka
2 szelet falusi sonka
só, bors, olaj 

A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leöblítjük majd hagyjuk jól lecsepegni.

A húsokat felkockázzuk és kevés olajon átpirítjuk.

Egy tűzálló tálat kiolajazunk vékonyan, majd a tészta felét beleborítjuk .

A tejfölt elkavarjuk a krémsajttal és kb  1 kávéscsésze tejjel, sózzuk és borsozzuk.

Kiszedjük a tésztára a husi felét, eloszlatjuk egyenletesen, hogy befedje a tésztát, majd a tejfölös lötty felét is rákanalazzuk. Ráreszeljük a sajt felét.

Aztán jöhet a tészta második fele, erre a bacönös-sonka és rá a maradék tejfölös öntet.

A sort a maradék reszelt sajttal zárjuk.

Mehet az előmelegített sütőbe - 200 fok - úgy 20-25 percre, hogy az ízek jól összeérjenek és a sajt rápirulhasson a tésztás ragu tetejére.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése