Nem nehéz az elkészítése, viszont a sütésnél a láng erősségére nagyon oda kell figyelni, különben kemény marad a tök.
Hozzávalók:
- fél kg darált hús + fűszerek: só, bors, 2 gerezd fokhagyma, pici pirospaprika, 1 tojás, 2 csipet grillfűszer
- 1 nagyobb tök - lehetőleg az átmérője ne legyen nagyobb 10-12 cm-nél
- 12 dkg liszt és 3 tojás a panírhoz
- olaj a sütéshez
A tököt meghámozzuk és 1 cm-es vastagságú karikákra vágjuk.
Egy nagyobb műanyag tálba tesszük és 2 csipet sóval megszórjuk majd fél órát állni hagyjuk.
A darált húst beízesítjük, összeállítjuk.
A tökökről lecsöpögtetjük a vizet és papírtörlővel átitatjuk.
Megtöltjük a darált hússal őket.
Előveszünk két nagyobb serpenyőt és annyi olajat öntünk bele, amennyi nagyjából ellepi a tökszeleteket.
Jól felforrósítjuk, majd elkezdjük bepanírozni a tököket, előbb lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba és mehetnek a forró olajba.
Vegyük a lángot minimumra de tényleg, mert különben a panír megbarnul, viszont a tök meg kemény marad.
Néhányszor forgassuk meg a tököket, kell nekik 20-25 perc a teljes puhulásig.
Miután készre sültek, szedjük papírtörlőre, hogy lecsepeghessenek, aztán essünk neki és együk meg jóízűen, mert nagyon finom:)
Én krumplipürét készítettem mellé, de lehet magában is fogyasztani különféle mártásokkal, pl. remoulade.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése