2015. augusztus 16., vasárnap

Töltött tök panírban

Ezt a finom ételt anyósomnál kóstoltuk meg, annyira ízlett, gondoltam én is kipróbálom.
Nem nehéz az elkészítése, viszont a sütésnél a láng erősségére nagyon oda kell figyelni, különben kemény marad a tök.




Hozzávalók:

  • fél kg darált hús + fűszerek: só, bors, 2 gerezd fokhagyma, pici pirospaprika, 1 tojás, 2 csipet grillfűszer
  • 1 nagyobb tök - lehetőleg az átmérője ne legyen nagyobb 10-12 cm-nél
  • 12 dkg liszt és 3 tojás a panírhoz 
  • olaj a sütéshez

A tököt meghámozzuk és 1 cm-es vastagságú karikákra vágjuk.
Egy nagyobb műanyag tálba tesszük és 2 csipet sóval megszórjuk majd fél órát állni hagyjuk.

A darált húst beízesítjük, összeállítjuk.

A tökökről lecsöpögtetjük a vizet és papírtörlővel átitatjuk.
Megtöltjük a darált hússal őket.

Előveszünk két nagyobb serpenyőt és annyi olajat öntünk bele, amennyi nagyjából ellepi a tökszeleteket.

Jól felforrósítjuk, majd elkezdjük bepanírozni a tököket, előbb lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba és mehetnek a forró olajba.

Vegyük a lángot minimumra de tényleg, mert különben a panír megbarnul, viszont a tök meg kemény marad.

Néhányszor forgassuk meg a tököket, kell nekik 20-25 perc a teljes puhulásig.

Miután készre sültek, szedjük papírtörlőre, hogy lecsepeghessenek, aztán essünk neki és együk meg  jóízűen, mert nagyon finom:)

Én krumplipürét készítettem mellé, de lehet magában is fogyasztani különféle mártásokkal, pl. remoulade.

Jó étvágyat:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése