2014. január 29., szerda

Barackos-túrós kocka


Ez a süti nagyon mutatós, igazi csemege, akár vendégvárásra, akár csak úgy, a sütés iránti szeretetből készül:)








Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor

a krémhez:

  • 25 dkg Rama vajízű margarin -  de ha nem szeretitek a margarinos krémet, akkor választhattok helyette mascarponet, vajkrémet vagy tejszínt
  • 30 dkg porcukor
  • 25dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés citromhéj reszelve
  • 1 doboz barackkonzerv -  ezt apró kockákra darabolni és nagyon-nagyon jól lecsöpögtetni, különben a krém nedves lesz és nem esztétikus

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elkeverjük a kétféle cukorral és kemény habbá verjük, olyan lesz mint a habcsókmassza.

A tojássárgát elkeverjük a reszelt citromhéjjal majd hozzáadjuk a fehérje masszájához, de óvatosan, hogy ne törjön a hab nagyon össze.

Kimérjük a lisztet, elvegyítjük a sütőporral és óvatosan hozzákeverjük a tojáshoz.

A tésztát egy kisebb tepsibe simítjuk, amit előzőleg kibélelünk sütőpapírral.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra - ez villanysütő mód -  a gáz kb. 180 fokos legyen és a tésztát 15 percre betesszük.

Miután kihűlt, kettévágjuk.

Közben elkészítjük a krémet: a margarint elvegyítjük a porcukorral, citromhéjjal és simára kavarjuk. Legjobb robotgéppel végezni a műveletet, mert nagyon finom, homogén masszát kapunk.

Ehhez hozzáadjuk a villával szétnyomogatott túrót, vaníliás cukrot és elvegyítjük.

A legvégén belekavarjuk a jól lecsöpögtetett, felkockázott barackokat és megtöltjük a krémmel a tésztát.

Hűtőbe tesszük egy éjszakát, tálalás előtt fél órával vegyük ki, hogy a krém vegye fel a szoba hőmérsékletét.

Tetejére szórjunk porcukrot.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése