Hozzávalók:
a muffinhoz:
- 2 egész tojás
- 18 dkg cukor
- 1 vaníliacukor
- 6 ek olaj
- 1 kk citromlé
- 1 kk rumaroma
- 18 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 5 ek langyos tej
- fél csomag sütőpor
a krémhez:
- 1 tasak dr Oetker hidegen készíthető vaníliapuding
- 4 dl tej - én kevesebbet használtam mint fél liter, hogy kemény maradjon a krém
A tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát.
Kimérünk 6 evőkanál olajat, majd kanalanként belekeverjük a tojássárgás masszába és jól eldolgozzuk.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral és azt is hozzáadjuk. Ha túl kemény lenne, lazítsuk tejjel.
A kakaóport átszitáljuk, hogy ne legyen csomós és hozzáadjuk a többi anyaghoz.
A tojásfehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük, majd laza mozdulattal óvatosan elvegyítjük a kakaós tésztában.
Jól átforgatjuk, hogy minden anyag homogén legyen,
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kibéleljük papírkapszlival, beletesszük a nyers tésztát - úgy félig töltve - és mehet a sütőbe 20 percre.
Miután kihűltek a muffinok, elkészítjük a leírás alapján a krémet, ami rém egyszerű: a tejhez adjuk a port és kézi habverővel keverjük 3 percig.
A muffinokat én spéci muffin krémtöltővel töltöttem meg, de egyszerű habzsákkal is meglehet, vagy úgy, hogy belebökjük a végét és a többi krémet elegyengetjük a sütik tetején, vagy a tetejét a muffinnak levágjuk és alátöltjük a krémet, visszatesszük a tetejét és bevonjuk a maradék krémmel.
Dekorcukorral díszíthetjük.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése