2014. december 8., hétfő

Lazacos fürjtojás tartármártással

Ez az előétel maga a Mennyország:)

Közeleg Karácsony, ha tehetitek, próbáljátok ki, nálunk nem maradt belőle másnapra egy falatka sem.






Hozzávalók:

  • 1 csomag füstölt, szeletelt lazacfilé
  • 1 doboz fürjtojás
  • 1 piros kápia paprika
  • 1 tojássárga
  • 16 ek étolaj vagy olíva
  • 4 ek tejföl
  • 2 kiskanál mustár
  • 2 kiskanál porcukor
  • 1 ek citromlé
  • só, bors
A lazacfilét tépdessük apró darabkákra.
A paprikát daraboljuk tetszőlegesen fel.

A fürjtojásokat tegyük hideg vízbe, majd főzzük forrástól számítva 10 percig, enyhe sós vízben.

Miután megfőttek szűrjük le  és öntsünk rá hideg vizet, majd kopogtassuk meg a tojásokat, hogy könnyebben szabaduljunk meg a héjuktól.

A tojássárgát keverjük össze két kiskanál mustárral, majd cseppenként öntsük hozzá az olajat.
Mindezt folyamatos keveréssel érjük el, mondjuk egy fakanállal vagy habverővel.

Addig folytatjuk  a kavarást, amíg a majonéz kemény állagú lesz.

Tegyük hozzá a tejfölt, keverjük simává, adjunk hozzá kevés sót, a cukrot és a citromlevet, majd elegyítsük el.

Vegyünk elő egy mély porcelán- vagy üvegtálat, tegyük bele a halat, a megpucolt tojásokat - a tojások maradhatnak egészben vagy felezzük el - a darabolt paprikát és öntsük le a tartármártásunkkal.

Szórjuk meg kevés őrölt borssal, tegyük a hűtőbe egy fél órára, majd fogyasszuk egészséggel:)

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése