2014. november 17., hétfő

Kinder Paradiso avagy a hófehér álom

Imádom a bolti Paradisot. Légiesen könnyű tészta, isteni krémmel töltve... Nos, ezt próbálgatom már egy ideje, a jelenlegi recept egész jól megközelíti az eredetit, extra bónusz, hogy nem kell beérni egy szelettel és összességében jóval olcsóbb is :)





Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 egész tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 tasak dr OetkerBourbon vaníliaaroma -  ez újdonság, próbáljátok ki! (nem, nem fizet érte az Oetker:)
  • 16 dkg liszt + 4 dkg étkezési keményítő
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2-3 ek víz

a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 500 ml habtejszín
  • 20-22 dkg porcukor
  • 1 tasak dr Oetker Bourbon vaníliaaroma
  • 1 habfixáló

Első körben melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy 40x20-as tepsit sütőpapírral.

Válasszuk szét a tojásokat: a fehérjét kevés citromlével vagy csipet sóval verjük kemény habbá.
A sárgához adjuk hozzá a cukrot, reszelt citromhéjat, vaníliaaromát és a csipet sót, majd ezt is keverjük míg selymesen habos állagot nem kapunk.

A fehérjéből vegyünk egy kis adagot ki és tegyük a sárgák közé, keverjük el és adjuk hozzá a sütőporral elvegyített lisztet és a vizet.

Majd keverjük lazán hozzá a maradék tojáshabot.

Simítsuk a tepsibe a masszát és süssük készre.

Jöhet a krém: a mascarponet 10-12 dkg  porcukorral habosra kavarjuk és hozzácsepegtetjük a vaníliaaromát.

A tejszínt kemény habbá verjük a végén belevegyítjük a fixálót és lazán összekeverjük. Ezután óvatos mozdulatokkal elvegyítjük benne a maradék porcukrot.

Keverjük össze a krémsajtot a tejszínnel és töltsük meg a sütinket.

Tetejére szórjunk porcukrot, de anélkül is isteni finom:)

Tartsuk hűtőben, fogyasztás előtt legalább 10 perccel vegyük ki.

Jó étvágyat:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése