Mire a végére értem, felét megettem, így a kockák máz nélkül maradtak.
A mai recept gyorsabb és ugyanolyan finom, fele munkával:)
A tetején a csoki krémes, lágy és selymes lesz, igazi ínyencség.
Próbáljátok ki !
Hozzávalók:
a tésztához:
- 13 dkg puha margarin
- 6 dkg kakaó
- 4 tojás
- 2 ek vaníliaaroma
- 24 dkg cukor
- 24 dkg liszt
- csipet só
- fél csomag sütőpor
a krémhez:
- 1 tábla tejcsoki
- 1 rúd (3 kocka) étcsoki
- 5 dkg vaj
- 6 ek tejszín
- 1 ek cukor
tetejére kókuszreszelék
Első lépéskén kibélelünk egy kisebb tepsit. Én 25x40 cm-eset választottam, de aki magasabb sütit szeretne, az választhat kisebbet esetleg dupla adagot süt a masszából.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A margarint mikróban puhára olvasztjuk és beletesszük a cukrot, majd mixerrel habosra kavarjuk. Ezután beletesszük az aromát és beleszórjuk a kakaóport. ezzel is simára kavarjuk.
Utána egyenként beleütjük a tojásokat, majd selymes, sima tésztává elegyítjük.
Legvégén beletesszük a csipet sót és a sütőporral elvegyített lisztet, ezt is habosítjuk egy keveset.
Mehet a tepsibe és a sütőbe 25-30 percig.
A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokikat, a vajat és a tejszínt, tehát lazán mindent egyszerre teszünk egy nagyobb üvegtálkába.
A tejszín nem hagyja megkötni a csokit teljesen, inkább krémes, selymes lesz, isteni finom:)
Mikor felolvad, a kihűlt sütire öntjük, elegyengetjük és melegében rászórjuk ízlés szerint a kókuszreszeléket.
Nem szükséges hűtőbe tenni, én a kihűlt sütőbe tettem, másnapra nem sok maradt belőle:)
Tálaláskor fokozhatjuk a gasztroélményt vanília fagyival:)
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése