Nem igazán lehet elrontani, viszont variálni annál inkább.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 dl langyos víz
- csipet cukor, csipet só
- fél csomag instant élesztő
- 4 ek porcukor
- 2-3 ek langyos tej
- 1 ek rumaroma
- fél zacskó mazsola
- 7 dkg margarin
Szóráshoz:
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2-3 ek porcukor
- 2-3 ek Dejó
Öntet:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- kevés vaníliaaroma
- 6 dl tej
- 4-5 ek cukor
A langyos vízbe beleszórjuk a csipet cukrot, feloldjuk és hozzáadjuk az élesztőt.
Elkeverjük és kevés lisztet szórunk a tetejére, legyen amibe kapaszkodjon a kovász, lefedjük egy tiszta konyharuhával és meleg helyen felfuttatjuk.
Kimérjük a lisztet, teszünk hozzá csipet sót, reszelhetünk bele egy kevés citromhéjat is, beleszórunk 4 evőkanál porcukrot beletesszük dagasztógépbe - vagy kézzel hajrázunk - és szépen hólyagosra dagasztjuk.
Dagasztás közben löttyintsünk a masszához 2-3 evőkanál tejet, ettől lazább lesz, majd daraboljuk fel kockára a kézmeleg margarint és lassan adagoljuk azt is a tésztához. Végül gyúrjuk bele a mazsolát.
Vegyük ki a masszát egy tálba, pihentessük egy órán keresztül.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy jénait kibélelünk sütőpapírral. Lehet vajazni és morzsázni is, én a könnyebb és tisztább verziót választottam:)
Szaggassunk maroknyi darabkákat a tésztából és egymás mellé helyezzük a tálba.
Olvasszunk margarint és kanalazzuk a tetejükre majd szórjuk meg cukorral és dejóval.
Mehet a sütőbe a galuska 35 percre, majd kisülés után hagyjuk langyosra hűlni.
Készítsük el a pudingot és melegen öntsük le a darabokra szaggatott aranygaluskáinkat.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése