2015. május 22., péntek

Sültpaprikás csicseriborsó krém


A gyerekek imádják a kencéket, most egy újított változatot hoztam Nektek, próbáljátok ki Ti is.
Nekem a fagyasztómban ott lapult egy utolsó csomag sült paprika, azt használtam fel.
De lehet frissen is sütni kápiát, igaz akkor nagyon melós lesz a művelet, de nem lehetetlen:)
A sült paprika receptjét itt találjátok.




Hozzávalók:


  • kb 6-7 kisebb sült paprika
  • 1 kis doboz csicseriborsó - 25 dkg, ha lágyabbra szeretnétek a krémet, akkor csak a felét tegyétek bele
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • másfél ek citromlé
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 kisebb paradicsom hámozva
  • só, bors, csipet őrölt köménymag

A módszer roppant egyszerű: a hozzávalókat turmixgépbe öntjük vagy botmixerrel addig pürésítjük, amíg minden alapanyag jól elvegyül és összeáll.

Friss kenyérrel, péksüteménnyel fogyasztjuk.
Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése