2015. május 22., péntek

Vadász nokedli



Ez az ínycsiklandó gyorsétel párszor kimentett már a konyhában, legutóbb, amikor azt hittem a maradék 6 darab fagyasztott töltött káposztám vettem elő felolvadni, a végén kiderült, hogy padlizsánok .

Mivel kajaidő volt, nem is volt vitás, mit varázsolok gyorsan a gyerkőcök tányérjába.



Hozzávalók:

a nokedlihez:


  • 3 egész tojás
  • 6 ek víz
  • csipet só
  • annyi liszt, amennyitől lágy tésztává alakul - kb 16-18 dkg, sosem mérem:)
  • egy fazék bőven feltöltve meleg vízzel

a raguhoz:


  • egy kis fej hagyma - ez lehet lila, fehér, vörös- vagy újhagyma
  • néhány szelet bacon vagy sonka - bármilyen
  • 20 dkg sajt - lehet többféle is, attól még jobb ízt kapunk
  • kevés olaj

A fazékban a vizet feltesszük forrni.  A tojásokat egyenként felütjük, villával jól felverjük, hozzáadunk egy csipet sót és 6 evőkanál hideg vizet.

Mikor forr a vizünk, nokedliszaggatóval csinos kis galuskákat szaggatunk bele.
Hagyjuk forrni pár percig, majd leszűrjük.

Addig elkészítjük a ragunkat is: kevés olajon megpároljuk a felkockázott hagymát, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a szintén kockára vágott húsfélét.

Megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett nokedlivel gyorsan összekeverjük.

A sajtot felkockázzuk és azon melegében rászórjuk.
Kevés petrezselyemzölddel megszórjuk és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése