Ez az ínycsiklandó gyorsétel párszor kimentett már a konyhában, legutóbb, amikor azt hittem a maradék 6 darab fagyasztott töltött káposztám vettem elő felolvadni, a végén kiderült, hogy padlizsánok .
Mivel kajaidő volt, nem is volt vitás, mit varázsolok gyorsan a gyerkőcök tányérjába.
Hozzávalók:
a nokedlihez:
- 3 egész tojás
- 6 ek víz
- csipet só
- annyi liszt, amennyitől lágy tésztává alakul - kb 16-18 dkg, sosem mérem:)
- egy fazék bőven feltöltve meleg vízzel
a raguhoz:
- egy kis fej hagyma - ez lehet lila, fehér, vörös- vagy újhagyma
- néhány szelet bacon vagy sonka - bármilyen
- 20 dkg sajt - lehet többféle is, attól még jobb ízt kapunk
- kevés olaj
A fazékban a vizet feltesszük forrni. A tojásokat egyenként felütjük, villával jól felverjük, hozzáadunk egy csipet sót és 6 evőkanál hideg vizet.
Mikor forr a vizünk, nokedliszaggatóval csinos kis galuskákat szaggatunk bele.
Hagyjuk forrni pár percig, majd leszűrjük.
Addig elkészítjük a ragunkat is: kevés olajon megpároljuk a felkockázott hagymát, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a szintén kockára vágott húsfélét.
Megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett nokedlivel gyorsan összekeverjük.
A sajtot felkockázzuk és azon melegében rászórjuk.
Kevés petrezselyemzölddel megszórjuk és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése