Vigyázat! Nehezen lehet vele leállni :)
Hozzávalók:
a piskótához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 8 ek hideg víz
- 1 vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
a krémhez:
- 10 dkg tejcsoki
- 200 ml tejszín
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgájához hozzáadunk 4 ek hideg vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd gépi habverővel jól felhabosítjuk.
A fehérjéhez hozzáadjuk a maradék 4 ek vizet, kevés citromlevet és azt is kemény habbá verjük.
A sárgáját összekeverjük óvatosan egy kevés fehérje habbal, beleszórjuk a liszttel elvegyített sütőport, majd a maradék habot óvatosan hozzáadjuk.
Egy 30x40-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a piskótamasszát és 20-25 percig sütjük.
Mivel vékony lesz az alap, hamarabb is megsülhet, figyeljünk rá majd végezzünk tűpróbát.
Azon melegében vegyük ki a sütőpapírral a tepsiből, és egy előre benedvesített konyharuhára fordítsuk rá, majd tekerjük vékonyan fel, aztán újból tekerjük le és ezt a műveletet végezzük el legalább 3x.
Hagyjuk feltekerve kihűlni, majd jöhet a krém, amit jól ki kell hűteni.
Krém: a csokit tördeljük tálkába és vízgőz fölött olvasszuk meg.
A tejszínt gyöngyözésig melegítsük fel.
Mindkettőt keverjük össze alaposan, majd hűtsük ki teljesen. az sem árt, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.
Utána verjük fel kemény habbá és terítsük szét a piskótánkon.
Csavarjuk vissza az egészet és hagyjuk pihenni 1-2 órát hideg helyen.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése