2015. május 22., péntek

Csokikrémes piskótatekercs

Ebben a szomorú időben jól jön egy kis lélekmelengető fogás.
Vigyázat! Nehezen lehet vele leállni :)




Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 8 ek hideg víz
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kk sütőpor

a krémhez:

  • 10 dkg tejcsoki
  • 200 ml tejszín
 A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgájához hozzáadunk 4 ek hideg vizet, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd gépi habverővel jól felhabosítjuk.

A fehérjéhez hozzáadjuk a maradék 4 ek vizet, kevés citromlevet és azt is kemény habbá verjük.

A sárgáját összekeverjük óvatosan egy kevés fehérje habbal, beleszórjuk a liszttel elvegyített sütőport, majd a maradék habot óvatosan hozzáadjuk.

Egy 30x40-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a piskótamasszát és 20-25 percig sütjük.

Mivel vékony lesz az alap, hamarabb is megsülhet, figyeljünk rá majd végezzünk tűpróbát.

Azon melegében vegyük ki a sütőpapírral a tepsiből, és egy előre benedvesített konyharuhára fordítsuk rá, majd tekerjük vékonyan fel, aztán újból tekerjük le és ezt a műveletet végezzük el legalább 3x.

Hagyjuk feltekerve kihűlni, majd jöhet a krém, amit jól ki kell hűteni.

Krém: a csokit tördeljük tálkába és vízgőz fölött olvasszuk meg.
A tejszínt gyöngyözésig melegítsük fel.

Mindkettőt keverjük össze alaposan, majd hűtsük ki teljesen. az sem árt, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

Utána verjük fel kemény habbá és terítsük szét a piskótánkon.

Csavarjuk vissza az egészet és hagyjuk pihenni 1-2 órát hideg helyen.

Jó étvágyat:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése