2016. január 12., kedd

Kossuth-kifli

Gyerekkoromban nagymamámmal gyakran meglátogattuk a barátnőit, ilyenkor mindig friss sütemény került az asztalra.
Imádtam ezeket a találkákat, mert igazi, "békebeli" finomságok kerültek az asztalra.
Ez a sütemény is ilyen emlékeket idéz bennem, így estére kelve megsütöttem:)





Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin vagy vaj
  • 32 dkg cukor
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 6 tojás
  • 24 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só
a szóráshoz:

  • 5 dkg darált dió - itt csak halkan jegyzem meg, aki szereti tehet bátran többet is, én is azt tettem:)
  • 2 ek kristálycukor

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A margarint hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy puhuljon meg, aztán keverjük habosra a cukorral.
Mehet bele a vaníliaaroma és egy csipet só.

A tojásokat szétválasztjuk, a margarinos masszához egyenként hozzáadjuk a sárgákat, közben folytonosan keverjük.

A fehérjéből egy pár csepp citromlével kemény habot verünk.

A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd kisebb adagokban mehet a fehérje is, amit óvatosan elegyítünk el, hogy ne törjön össze.

Egy 25x 40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát és jól megszórjuk darált diós cukorral.

Mehet a sütőbe 30 percre.
Miután langyosra hűlt, egy nagyobb pohárral félholdakat vágunk belőle

Jó étvágyat:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése