Ezzel a recepttel van tele az internet, gondoltam kipróbálom vasárnapi ebéd gyanánt.
Kellemes meglepetésben volt részem egyrészt, mert könnyű elkészíteni, másrészt nagyon ízletes és jól lehet variálni.
Ez a recept fázisfotókkal készült, annyira jól nézett ki rétegezés közben a husi, hogy nem tudtam ellenállni a fotózás örömének.
Hozzávalók:
- Csirke- vagy pulykamellfilé - szeletelve
- grillcsirke fűszersó
- annyi szelet erdei sonka, gépsonka, sajt, ahány szelet husit számítunk elkészíteni
- 25 dkg tejföl + 15 dkg reszelt sajt
- mustár a kenéshez - én pluszban kentem minden szeletre egy kevés fűszeres mustárt - jelen esetben kapros ízesítésű édeset, nagyot dobott az ízvilágon, enyhén édeskés lett - by Lidl :)
- tetszés szerint kápia vagy kaliforniai paprika és lilahagyma
A csirkehúst szeleteljük tetszőlegesen majd klopfoljuk ki vékony szeletekre, mintha rántani készítenénk elő.
Egy nagy gáztepsit olajozzunk ki vékonyan.
A húst szórjuk meg fűszersóval és kenegessük át egyik felüket mustárral.
A mustáros felükkel fölfelé fektessük az olajozott tepsibe.
Tegyük rá a vékonyra szeletelt zöldségeket.
Aztán a vékony sonkaszeletkék következnek. Ezt néhány csepp olajjal locsoljuk meg, hogy ne legyen túl száraz.
Következzenek a sonkaszeletek, itt is lényeges, hogy vékony szeletek legyenek.
Majd a sajtszeletekkel folytatjuk a sort.
25 dkg tejfölt keverjünk el 15 dkg reszelt sajttal és tegyünk bele egy kis mustárt, itt is a kapros édes mustárt dobtam be, amit nagyon jól tettem, mert isteni ízvilágot varázsoltam az asztalra:)
Minden hússzeletre tegyünk egy bő evőkanállal, majd szépen egyengessük el, hagyjuk, hogy teljesen befedje a szeleteket.
Mehetnek a forró sütőbe 35 percig.
Én krumplisalátával kínáltam, de rengeteg körettel passzol, egyébként hidegen is megállja a helyét.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése