Végtelenül egyszerű, olyan "keverj össze mindent", aztán mehet is a forró sütőbe, majd a pocakba:)
Hozzávalók:
- 60-70 dkg cseresznye
- 20 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 25 dkg tehéntúró
- 2 kk sütőpor
- csipet só
- 1 dl olaj
- 3 egész tojás
- 1 kk vaníliaaroma
- 1 kis doboz kefír
- 1 szelet étcsoki
- morzsa és hozzá cukor
A cseresznyét kimagozzuk, leszórjuk 4 ek cukorral és félre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tojásokat egyenként felverjük, elkeverjük a csipet sóval, cukorral, vaníliaaromával és belereszeljük a rúd étcsokit, a legkisebb részén a reszelőnek.
Hozzámérjük az étolajat és homogénné keverjük, majd mehet bele a pohár kefír is.
Nyomkodjuk szét a túrót és azt is keverjük a masszához.
A sütőport elkeverjük a liszttel és hozzávegyítjük a tojásos masszához.
Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát.
Szórjunk rá annyi morzsát vékony rétegben, hogy befedje a tésztát, majd csöpögtessük le a cseresznyét és egyenként szemezgessük rá a tetejére.
Mikor ezzel megvagyunk, szórjunk a gyümölcs tetejére elosztva 3 ek cukrot.
Ez a művelet azért fontos, mert ahogy sül a sütink, a morzsa és a cukor kezd karamellizálódni a gyümölcs tetején, ami irtó finom végeredményt biztosít.
Süssük 30 percig, én légkeveréses funkcióval sütöttem, akinek gázas, az 170-180 fokon süsse közepes hőfokon, ha esetleg égetne, akkor vegye minimumra és szúrópróbát végezzen.
Vaníliafagyival vagy magában is nagyon finom:)
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése