2014. június 20., péntek

Cseresznyés-túrós

Szezonja van a cseresznyének, meggynek, lassan beköszönnek a barackok, szilvák, bármelyik gyümölccsel el tudom ezt a sütit képzelni.

Végtelenül egyszerű, olyan "keverj össze mindent", aztán mehet is a forró sütőbe, majd a pocakba:)




Hozzávalók:

  • 60-70 dkg cseresznye
  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 kk sütőpor
  • csipet só
  • 1 dl olaj
  • 3 egész tojás
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 1 kis doboz kefír
  • 1 szelet étcsoki
  • morzsa és hozzá cukor


A cseresznyét kimagozzuk, leszórjuk 4 ek cukorral és félre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tojásokat egyenként felverjük, elkeverjük a csipet sóval, cukorral, vaníliaaromával és belereszeljük a rúd étcsokit, a legkisebb részén a reszelőnek.

Hozzámérjük az étolajat és homogénné keverjük, majd mehet bele a pohár kefír is.

Nyomkodjuk szét a túrót és azt is keverjük a masszához.

A sütőport elkeverjük a liszttel és hozzávegyítjük a tojásos masszához.

Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát.

Szórjunk rá annyi morzsát vékony rétegben, hogy befedje a tésztát, majd csöpögtessük le a cseresznyét és egyenként szemezgessük rá a tetejére.

Mikor ezzel megvagyunk, szórjunk a gyümölcs tetejére elosztva 3 ek cukrot.

Ez a művelet azért fontos, mert ahogy sül a sütink, a morzsa és a cukor kezd karamellizálódni a gyümölcs tetején, ami irtó finom végeredményt biztosít.

Süssük 30 percig, én légkeveréses funkcióval sütöttem, akinek gázas, az 170-180 fokon süsse közepes hőfokon, ha esetleg égetne, akkor vegye minimumra és szúrópróbát végezzen.

Vaníliafagyival vagy magában is nagyon finom:)

Jó étvágyat:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése