2014. június 24., kedd

Gyors tepsis csirke

Ezt a főételt ütöttem össze vasárnap, el is fogyott az utolsó falatig, valójában frissen az igazi és nem kell órákat pepecselni vele a konyhában.



Hozzávalók:

  • 1 kg parázsburgonya
  • 6 egész csirkecomb
  • kevés étolaj vagy olíva
  • 1 fej fokhagyma
  • sültcsirke fűszersó
  • sültkrumpli fűszersó

A csirkecombokat megtisztítjuk a fölös zsiradéktól, de annyi bőrt hagyjunk rajtuk, amennyi lefedi a húst és védi a kiszáradástól.

Tegyünk egy nagyobb tálba 3-4 ek olajat és szórjunk bele 3-4 kk sültcsirke fűszersót. Megbolondíthatjuk egy kiskanál mediterrán fűszersóval is.

Keverjük el a fűszereket az olajjal, majd öntsük bele a lecsepegtetett combokat és alaposan masszírozzuk bele az olajos pácot.

A krumplikat mossuk meg, ha akad közöttük nagyobb, felezzük, majd tegyük lecsöpögtetve egy nagyobb tálkába, szórjuk meg sültkrumpli fűszersóval és locsoljunk rá 3 ek olajat.
Ezeket is szépen összeforgatjuk.



A sütőt előmelegítjük 200 fokra - ha gázos, 210 ha grillfunkciós -  én azon készítettem - és előhalászunk egy nagy tepsit, amibe előbb a csirkéket tesszük, majd köré a krumplikat.

A fokhagymát héjastól elosztjuk rajtuk majd még meglocsoljuk egy kevés olajjal és mehetnek is a sütőbe, bő 40-45 percre.

Sütés közben a tepsit óvatosan megfogjuk egy konyharuhával és szép lassan összerázogatjuk benne a krumplikat, hogy érje mindenhol az olaj, ettől egyenletesen fognak megpirulni.

Addig elkészíthetjük a káposztasalátát vagy egyéb salátát, ami kísérője lesz ennek a pompás ételnek.

Jó étvágyat:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése