Hozzávalók:
- 1 kg parázsburgonya
- 6 egész csirkecomb
- kevés étolaj vagy olíva
- 1 fej fokhagyma
- sültcsirke fűszersó
- sültkrumpli fűszersó
A csirkecombokat megtisztítjuk a fölös zsiradéktól, de annyi bőrt hagyjunk rajtuk, amennyi lefedi a húst és védi a kiszáradástól.
Tegyünk egy nagyobb tálba 3-4 ek olajat és szórjunk bele 3-4 kk sültcsirke fűszersót. Megbolondíthatjuk egy kiskanál mediterrán fűszersóval is.
Keverjük el a fűszereket az olajjal, majd öntsük bele a lecsepegtetett combokat és alaposan masszírozzuk bele az olajos pácot.
A krumplikat mossuk meg, ha akad közöttük nagyobb, felezzük, majd tegyük lecsöpögtetve egy nagyobb tálkába, szórjuk meg sültkrumpli fűszersóval és locsoljunk rá 3 ek olajat.
Ezeket is szépen összeforgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra - ha gázos, 210 ha grillfunkciós - én azon készítettem - és előhalászunk egy nagy tepsit, amibe előbb a csirkéket tesszük, majd köré a krumplikat.
A fokhagymát héjastól elosztjuk rajtuk majd még meglocsoljuk egy kevés olajjal és mehetnek is a sütőbe, bő 40-45 percre.
Sütés közben a tepsit óvatosan megfogjuk egy konyharuhával és szép lassan összerázogatjuk benne a krumplikat, hogy érje mindenhol az olaj, ettől egyenletesen fognak megpirulni.
Addig elkészíthetjük a káposztasalátát vagy egyéb salátát, ami kísérője lesz ennek a pompás ételnek.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése