2014. június 21., szombat

Csokis meggy

Az előző sütés során megmaradt egy marék magozott meggy, gondoltam megbolondítom egy kis étcsokival, majd frissítek a felhasználásán.
Íme a végeredmény:







Önmagában émelyítően édes, de ha édességek felturbózására használjuk, akkor isteni.
Én a poharas somlóimat dobtam fel vele, amit hamarosan közzé is teszek a blogomon.

A csokis meggy hozzávalói:


  • egy marék magozott meggy
  • 18 dkg cukor
  • 2 kk citromlé
  • 1 szelet magas kakaótartalmú étcsoki

A meggyet tegyük egy kisebb lábaskába és szórjuk rá a kimért kristálycukrot.
Hagyjuk felolvadni, néhányszor keverjük meg, majd lassú tűzön főzzük 15 percig.
Főzés előtt a meggy egy részét darabolhatjuk vagy szét is nyomhatjuk, így sűrűbb masszát kapunk.

Közben belecsepegtetjük a citromlevet és hozzáadjuk a darabolt étcsokoládét.
Azzal is főzzük néhány percig, majd levesszük a tűzről, üveg tálkába öntjük, hagyjuk kihűlni és betesszük felhasználásig a hűtőbe.

Aki hosszabb időre szeretné eltenni, tegyen bele egy kevés szalicilt és egy tiszta, kiforralt üvegbe öntse a forró gyümölcsöt, az üveg fedelét belül kenje meg a tartósítóval,  majd állítsa fejre 15 percig.

Különböző desszertek vagy sütik ideális kísérője:)

Jó étvágyat:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése