Íme a végeredmény:
Önmagában émelyítően édes, de ha édességek felturbózására használjuk, akkor isteni.
Én a poharas somlóimat dobtam fel vele, amit hamarosan közzé is teszek a blogomon.
A csokis meggy hozzávalói:
- egy marék magozott meggy
- 18 dkg cukor
- 2 kk citromlé
- 1 szelet magas kakaótartalmú étcsoki
A meggyet tegyük egy kisebb lábaskába és szórjuk rá a kimért kristálycukrot.
Hagyjuk felolvadni, néhányszor keverjük meg, majd lassú tűzön főzzük 15 percig.
Főzés előtt a meggy egy részét darabolhatjuk vagy szét is nyomhatjuk, így sűrűbb masszát kapunk.
Közben belecsepegtetjük a citromlevet és hozzáadjuk a darabolt étcsokoládét.
Azzal is főzzük néhány percig, majd levesszük a tűzről, üveg tálkába öntjük, hagyjuk kihűlni és betesszük felhasználásig a hűtőbe.
Aki hosszabb időre szeretné eltenni, tegyen bele egy kevés szalicilt és egy tiszta, kiforralt üvegbe öntse a forró gyümölcsöt, az üveg fedelét belül kenje meg a tartósítóval, majd állítsa fejre 15 percig.
Különböző desszertek vagy sütik ideális kísérője:)
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése