2014. június 25., szerda

Poharas somlói

Ha flancos desszertet szeretnénk készíteni, de mégis gyorsan és könnyedén, akkor ez az a recept: tutti mindenkit levehetünk a lábáról, mert látványában és ízében is garantál a siker:)





Hozzávalók 5 személyre:


  • 1 csomag Gála főzés nélküli vaníliapuding
  • fél liter valódi tejszín min 30% zsírtartalommal + 4 ek porcukor
  • 1 marék mazsola beáztatva rumos vízben -  itt kb negyed liter vízre van szükség 2 ek rumaromával vagy valódi rummal
  • 5 ek csokis meggylekvár - lásd itt
  • 10 darab babapiskóta, az áztatáshoz fél liter víz amibe 2-3 ek porcukrot teszünk
  • dekoráció: reszelt csoki, málna vagy ami épp van otthon

Első lépésként beáztatjuk langyos vízben a mazsolákat, amíg elkészülünk a többi hozzávalóval, addig szépen megnőnek. Fontos, hogy langyos vizet használjunk, ez gyorsítja az ázási folyamatot.

Közben előkészítjük a poharakat, én a csinos talpasokat részesítettem előnyben, ezekben nagyon jól  látni a rétegződéseket.

A pudingot kikeverjük a leírtak alapján, majd félre tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot lehet közben is beletenni, én a legelején raktam bele és úgy ment a habverőbe.

És akkor jöhet a rétegezés: a piskótákat  belemerítjük a cukros vízbe, picit hagyjuk megszívni magukat, 3-ba törjük és minden kis darabot még egy pillanatra belemártunk.

Vigyázzunk, hogy ne ázzanak túlságosan el, ha meg nem hagyjuk elég időt a szirupban, akkor a belseje kemény lesz.

A pohár aljára teszünk 4 kis darabot belőle, erre rászórjuk a megázott és enyhén kifacsart mazsolákat, jön a puding amiből 3-4 ek  mérünk, rákanalazzuk a csokis meggyet, ebből is mehet 2 ek, jön egy újabb réteg piskóta amit követ a kemény habbá vert tejszín, csokit reszelünk a tetejére és megbolondítjuk egy szem málnával.

Egy-két  órára  hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól érjenek össze.

Jó étvágyat:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése