Ezt a sütit Anyukám rengetegszer elkészítette gyerekkoromban, a valódi kávét cikóriával helyettesítette, így gyerekként bátran ehettem belőle - és ettem is:)
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 2x 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
- 2 zacskó vaníliás cukor
- késhegynyi szódapor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 ek instant kávé vagy kapucsínó vagy cikóriakávé
- 1 marék apróra vágott dió
- 2 marék pörkölt cukor
A cukrot a vajjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük.
A cukros vajhoz hozzáadjuk a vaníliát, óvatosan hozzákeverjük a kemény habot, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, darált diót és a késhegynyi szódaport.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 20 percig.
A 6 tojássárgát elvegyítjük az újabb 20 dkg cukorral, kemény habot verünk belőle, majd a tészta tetejére simítjuk és lassú tűzön rászárítjuk.
Miután rászáradt a habunk, kivesszük a sütit és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet: 15 dkg margarint vagy vajat 10 dkg cukorral habosra kavarunk, belekavarunk 3 ek instant kávét és rákenjük a süteményre.
1 marék cukrot megpirítunk, hozzákeverjük óvatosan a marék apróra vágott diót, kiöntjük egy sütőpapírra és hagyjuk, hogy kihűljön.
Az olvadt cukorral óvatosan dolgozzunk, mert balesetveszélyes!!!
Ha kihűlt, mozsárban apróra törjük és megszórjuk a süti tetejét vele.
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése