Ne tévesszen meg senkit a cím, azért valamit csak kell csinálni, hogy a folyékony tejszínből hab legyen, viszont ez olyan módja a habverésnek, ami mellett még bőven lehet egyidejűleg mást is csinálni - feltéve ha a fél kezünk szabad:)))
Ha szeretnénk tejszínhabos kávét inni, de semmi kedvünk elővenni a mixert, keverőedényt vagy egyéb kelléket, akkor csak vegyünk elő egy kisebb befőttes üveget, töltsük bele a 2 dl folyékony és jó hideg tejszínt, csavarjuk az üvegre a tetejét és rázzuk.
A rázás legyen folyamatos, amíg halljuk a lötyögést, addig ne hagyjuk abba, amikor már kezd a tejszín összeállni, egyre tompább hangot ad ki.
Olyankor megállhatunk, csavarjuk le a tetőt és ellenőrizzük az állagot: ha még folyós kicsit, keveset még rázzuk, de ha már nem halljuk a lötyögést, akkor inkább ne, mert fincsi házi vajat kapunk a tejszínhab helyett:)
Ha elértük a kellő minőségű habot, óvatosan keverjünk hozzá 2 ek porcukrot, mindezt tényleg óvatosan elegyítsük, különben visszaeshet a kemény munkánk gyümölcse.
És a végeredmény, ami önmagáért beszél:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése