2012. augusztus 15., szerda

Áfonyás (halloween) muffin

Hát, a látvány láttán kicsit hezitáltam, hogy elétek tárjam vagy sem ezt a finom, de látványában annál lelombozóbb muffint, de úgy voltam vele, hogy miért is ne, hiszen erről is szólnak a gasztro blogok, továbbá bizonyíték, hogy néha elhagynak a szárnyaim:)

Jó hír, hogy ezt a muffint melegen ajánlom gyerekeknek Halloween-re, biztos siker, látványában mindenképp:)))





Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 2 ek fekete áfonyalekvár
  • 3 ek tej
  • 1 tk vaníliáscukor
  • 15 dkg cukor
  • késhegynyi szegfűszeg 

A tojásokat megmossuk és egy nagyobb tálban egyenként felütjük.
A kétféle cukrot a tojásokkal habosra keverjük kézi habverő segítségével.

Hozzáadjuk a csipet sót, az olvasztott zsiradékot, aromát, szegfűszeget és jól elkeverjük.

A lisztet a sütőporral egy papírtörlőn elkeverjük és a masszához adjuk, majd 3 evőkanál tejjel fellazítva csomómentesre keverjük.

A masszát kettéosztjuk két edényben: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál áfonyalekvárt - lehet többet is tenni, de akkor lesz igazán mutatós, ha friss bogyókat keverünk bele -  a másik massza világos marad.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra és elkezdjük a paprírkapszlikkal bélelt muffinformákat megtölteni: alul kerül egy réteg áfonyás massza, rá egy világos és a tetejére szintén áfonyás megy.

Kb. 20 percig sütjük őket közepes hőfokon, 12 darab lesz belőle.

Jó étvágyat:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése