2012. augusztus 26., vasárnap

Tortilla (ejtsd: tortijja)

A tortilla a mexikóiak alapeledele, kis lepénykék, amiket jól meglehet tölteni mindenféle húsos, zöldséges finomsággal, de ha feldaraboljuk, akkor mártogatós alapként is funkcionál.

Én egy könnyed, salátás, csirkehúsos változatot mutatok be nektek, ami ízletes és nagyon hamar elkészül.



Hozzávalók:


  • 4 tortilla lap 
  • 1 csirkemellfilé 
  • 3 szál újhagyma
  • 5 ek olaj
  • gyros fűszerkeverék
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 natúr joghurt
  • 1 tasak Ezersziget salátaöntet por
  • 1 ek szárított paradicsom- ez el is hagyható, bővebben találsz infókat róla itt
  • 1 marék szőlő
  • 1 marék reszelt félkemény sajt


A csirkemellet felcsíkozzuk és megszórjuk bőven a gyros fűszerrel.  A tálat lefóliázzuk és egy órára megy a hűtőbe pácolódni.

Addig a salátát megmossuk, lecsöpögtetjük róla a vizet és apróra vagdossuk.

A joghurtokat egy nagyobb pohárba vagy edénybe borítjuk és csomómentesre keverjük benne a salátaöntet port.

A szőlőt megmossuk és ha nagyok a szemek akkor felezzük.

A csirkéket egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon, fedő nélkül megpirítjuk - ez kb. 20 perc - és amikor már majdnem megvannak, hozzádobjuk a darabolt hagymát meg az apróra vágott aszalt paradicsomokat.  Még néhány percig kevergetjük, hogy a hagyma is puhuljon meg.

A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele a salátánkat, amibe előzőleg beleöntjük a joghurtos salátaöntetet.

Elővesszük a tortilla lapokat és a gázrózsára dobjuk néhány másodpercig, amíg elkezd kunkorodni a szélük, akkor gyorsan átmelegítjük a másik oldalát is és mehet bele a töltelék: egy adag husi, rá egy adag joghurtos saláta majd a tetejére újból néhány csík csirke.

A lépéseket fotóval rögzítettem, hogy egyszerűbb legyen az elkészítése:


1. A tortilla tekercset megmelegítjük és ráhelyezzük a vegyes tölteléket.








2. A tekercs alját kissé behajtjuk.










3. Ráhajtjuk a tekercs mindkét oldalát és kissé megnyomkodjuk, hogy álljon szorosan - nem fog:))








4. És  kész a tortilla tekercsünk. Lehetőleg hajtogatásunk alul kerüljön a tálalásnál, hogy ne bomoljon ki és szotyogjon ki belőle a töltelék.













Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése