2012. augusztus 2., csütörtök

Rizses lecsó

Igazából azt a lecsót szeretem, amelyik nem tartalmaz rizst vagy krumplit. Nekem ez a két alapélelmiszer olyan nem oda illőnek tűnt egészen tegnap estig, amikor is elkészítettem a férjem kérésére a lecsót rizzsel. Egész jó lett:)



Hozzávalók:


  • 3 fej lilahagyma
  • kevés olaj
  • fél kg tv paprika ( nem tévé:)
  • 3 darab kápia paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 4 tojás
  • 5 darab virsli bőr nélkül lehetőleg füstölt vagy füst ízű
  • 1 főzőtasakos rizs 

Első lépésben pucoljuk meg a hagymát és vágjuk vékony szeletekre. Keressünk egy nagyobb edényt a konyhaszekrényben, öntsünk alá egy kevés olajat és a hagymát dinszteljük puhára.

A paprikákat mossuk meg, majd az ujjunkkal nyomjuk be a csumájukat és kézzel kanyarítsuk ki .Nagyon könnyen kijön, nem kell késsel vagdosni meg fölöslegesen pepecselni velük. A maradék magokat is szedjük ki a paprikákból.

Vágjuk ketté, majd azokat is felezzük és kezdjük el szeletelni, nem túl vékonyra. Lehetőleg egyforma méretűre vagdossuk, különben nem készülnek meg egyformán.

Tegyük a hagyma közé a paprikákat és jól keverjük össze. Sózzuk esetleg borsozzuk őket és egy kevés vízzel felöntve lefödjük.

A paradicsomokat mossuk meg és egy kisebb edénybe tegyünk vizet, majd forraljuk fel.
A paradicsom tetején ejtsünk egy kereszt alakú bemetszést, majd dobjuk 1-2 percre  a forró vízbe, hogy könnyebben tudjunk megszabadulni a héjától.

Hámozzuk meg őket, kockázzuk fel és amikor már majdnem kész a paprika, akkor tegyük bele a paradicsomokat is, hogy tudjanak a zöldségekkel együtt elkészülni.

Ha valaki több paradicsomot szeretne, számítson arra, hogy savasabb lesz a lecsója, aminek a gyomra nem biztos, hogy köszönetet fog mondani.

 A tojásokat verjük fel kis sóval és a forró zöldségek közé zuttyantsuk bele, majd keverjük amíg elkészülnek.

Közben tegyük oda a rizst főni egy külön edényben, hogy mire elkészül a zöldségünk, tudjuk belekeverni.
A rizst leszűrés után megbolondíthatjuk egy kevés vajjal meg egy kocka ételízesítővel, nem fog rontani az összhatáson.

A virsliket nagyon kevés olajban pirítsuk meg, daraboljuk tetszés szerint és a legvégén adjuk az ételhez.

Jó étvágyat:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése