Hozzávalók:
- 3 fej lilahagyma
- kevés olaj
- fél kg tv paprika ( nem tévé:)
- 3 darab kápia paprika
- 3 közepes paradicsom
- 4 tojás
- 5 darab virsli bőr nélkül lehetőleg füstölt vagy füst ízű
- 1 főzőtasakos rizs
Első lépésben pucoljuk meg a hagymát és vágjuk vékony szeletekre. Keressünk egy nagyobb edényt a konyhaszekrényben, öntsünk alá egy kevés olajat és a hagymát dinszteljük puhára.
A paprikákat mossuk meg, majd az ujjunkkal nyomjuk be a csumájukat és kézzel kanyarítsuk ki .Nagyon könnyen kijön, nem kell késsel vagdosni meg fölöslegesen pepecselni velük. A maradék magokat is szedjük ki a paprikákból.
Vágjuk ketté, majd azokat is felezzük és kezdjük el szeletelni, nem túl vékonyra. Lehetőleg egyforma méretűre vagdossuk, különben nem készülnek meg egyformán.
Tegyük a hagyma közé a paprikákat és jól keverjük össze. Sózzuk esetleg borsozzuk őket és egy kevés vízzel felöntve lefödjük.
A paradicsomokat mossuk meg és egy kisebb edénybe tegyünk vizet, majd forraljuk fel.
A paradicsom tetején ejtsünk egy kereszt alakú bemetszést, majd dobjuk 1-2 percre a forró vízbe, hogy könnyebben tudjunk megszabadulni a héjától.
Hámozzuk meg őket, kockázzuk fel és amikor már majdnem kész a paprika, akkor tegyük bele a paradicsomokat is, hogy tudjanak a zöldségekkel együtt elkészülni.
Ha valaki több paradicsomot szeretne, számítson arra, hogy savasabb lesz a lecsója, aminek a gyomra nem biztos, hogy köszönetet fog mondani.
A tojásokat verjük fel kis sóval és a forró zöldségek közé zuttyantsuk bele, majd keverjük amíg elkészülnek.
Közben tegyük oda a rizst főni egy külön edényben, hogy mire elkészül a zöldségünk, tudjuk belekeverni.
A rizst leszűrés után megbolondíthatjuk egy kevés vajjal meg egy kocka ételízesítővel, nem fog rontani az összhatáson.
A virsliket nagyon kevés olajban pirítsuk meg, daraboljuk tetszés szerint és a legvégén adjuk az ételhez.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése