2012. szeptember 22., szombat

Macsó muffin

Ez a név akkor ugrott be, amikor elképzeltem, milyen muffinnal rukkolok elő és szóba jött a kakaós massza. Mert ez a muffin olyan macsós, szexi, pimasz és nem utolsósorban finom!




Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 vaníliacukor
  • 6 ek olaj
  • 1 kk citromlé
  • 1 kk rumaroma
  • 1 marék mazsola langyos vízben áztatva
  • 18 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 5 ek langyos tej
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 200 ml tejszín -  én Presidentet használtam, ami 32 % zsírtartalommal rendelkezik, ehhez nem kellett fixáló, egyéb tejszínhez nem árt egy kis csomaggal venni. Ha magasabb habot szeretnél, akkor ajánlom a fél literes kiszerelést

  • 2 ek porcukor
  • színes csokireszelék

A tojásokat szétválasztjuk két tálban: az egyikbe mennek a sárgák a másikba a fehérjék.
A tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra  keverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát.

Kimérünk 6 evőkanál olajat, majd kanalanként belekeverjük a tojássárgás masszába és jól eldolgozzuk.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral és azt is hozzáadjuk. Ha túl kemény lenne, lazítsuk tejjel.

A kakaóport átszitáljuk, hogy ne legyen csomós, a mazsolát lecsepegtetjük és hozzáadjuk a többi anyaghoz.

A tojásfehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük, majd laza mozdulattal óvatosan elvegyítjük a kakaós tésztában.
Jól átforgatjuk, hogy minden anyag homogén legyen,

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kibéleljük papírkapszlival, beletesszük a nyers tésztát - úgy félig töltve -  és mehet a sütőbe 20 percre.

Miután megsült, kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a 2 ek porcukrot. Ha valaki édesebben szereti, növelheti a cukormennyiséget.

És most jön a töltés:

A kihűlt muffin tetejét kanállal körbevágjuk úgy, hogy maradjon 1-2  mm-es karima.



A muffin teteje alá nyúlunk óvatosan és leemeljük a sütiről. Ha vastagabb lett a tető, bátran csipegessünk le belőle és nyomjuk vissza a masszába. Kicsit nyomkodjuk meg a massza törzsét, hogy legyen hely a tejszínhabnak.



Ezután tegyük a tejszínt nyomózsákba és töltsük meg vele az üreget.
Szórjunk rá színes csokireszeléket, majd ferdén tegyük vissza a kalapokat.

És kész:) Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése