Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 18 dkg cukor
- 1 vaníliacukor
- 6 ek olaj
- 1 kk citromlé
- 1 kk rumaroma
- 1 marék mazsola langyos vízben áztatva
- 18 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 5 ek langyos tej
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 200 ml tejszín - én Presidentet használtam, ami 32 % zsírtartalommal rendelkezik, ehhez nem kellett fixáló, egyéb tejszínhez nem árt egy kis csomaggal venni. Ha magasabb habot szeretnél, akkor ajánlom a fél literes kiszerelést
- 2 ek porcukor
- színes csokireszelék
A tojásokat szétválasztjuk két tálban: az egyikbe mennek a sárgák a másikba a fehérjék.
A tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát.
Kimérünk 6 evőkanál olajat, majd kanalanként belekeverjük a tojássárgás masszába és jól eldolgozzuk.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral és azt is hozzáadjuk. Ha túl kemény lenne, lazítsuk tejjel.
A kakaóport átszitáljuk, hogy ne legyen csomós, a mazsolát lecsepegtetjük és hozzáadjuk a többi anyaghoz.
A tojásfehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük, majd laza mozdulattal óvatosan elvegyítjük a kakaós tésztában.
Jól átforgatjuk, hogy minden anyag homogén legyen,
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kibéleljük papírkapszlival, beletesszük a nyers tésztát - úgy félig töltve - és mehet a sütőbe 20 percre.
Miután megsült, kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a 2 ek porcukrot. Ha valaki édesebben szereti, növelheti a cukormennyiséget.
És most jön a töltés:
A kihűlt muffin tetejét kanállal körbevágjuk úgy, hogy maradjon 1-2 mm-es karima.
A muffin teteje alá nyúlunk óvatosan és leemeljük a sütiről. Ha vastagabb lett a tető, bátran csipegessünk le belőle és nyomjuk vissza a masszába. Kicsit nyomkodjuk meg a massza törzsét, hogy legyen hely a tejszínhabnak.
Ezután tegyük a tejszínt nyomózsákba és töltsük meg vele az üreget.
Szórjunk rá színes csokireszeléket, majd ferdén tegyük vissza a kalapokat.
És kész:) Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése