Hozzávalók:
1 db 22 cm-es kapcsos tortaforma
1 db kuglófsütő forma (ennek is 22 cm az átmérője így a kettő találni fog egymásra)
Mindkét formát kivajazzuk, lisztezzük és hűtőbe tesszük.
Előbb a kapcsos formába, utána a kuglófsütőbe megsütjük a
piskótákat.
Én a jól bevált piskótámat sütöttem, amely a
következő:
6 kanál melegvíz
6 tojás
34 dkg porcukor
24 dkg liszt
pici sütőpor
A 6 darab tojássárgát porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a 6
evőkanál melegvizet, majd a 24 dkg lisztet és a sütőport.Végül a 6
tojás keményre vert habját hozzákeverjük óvatosan.
Formába öntjük és minimumon 40
percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
Ez egy túrókrém, amely a következőkből áll (ez az adag elég az egész piskótába):
Ez egy túrókrém, amely a következőkből áll (ez az adag elég az egész piskótába):
6 tojássárga
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 Rama (25 dkg)
1 citrom reszelt héja és leve
40 dkg tehéntúró
1 doboz barackkonzerv a tetejére
A 2 csomag vaníliás pudingporból és a 6 dl tejből sűrű pudingot főzünk és hűlni hagyjuk.
A 6 tojássárgáját a 20 dkg cukorral gőz fölött habosra
keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és
levét ( pár percet hagytam csak gőz fölött, inkább csak óvatosságból
kavartam gőz fölött a tojás miatt).
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a Rama-t és robotgéppel
kikeverjük, majd hozzáadjuk a szintén kihűlt habosra kavart
tojás+cukor+citrom masszát.
Legvégül hozzákeverjük a 40 dkg áttört túrót.
A
kihűlt piskótákat egymásra tesszük, alul a tortaformából kivett piskótát,
felül a kuglófformából kivett piskótát, a közepét kivágjuk az
alsónak,. majd elvágjuk őket vízszintesen szeletekbe.
Egy Barbie
babáról levesszük a ruhát és folpackba csomagoljuk deréktól lefelé.
A piskótaszeleteket megkenjük a krémmel, a krém tetejére apróra
vágott sárgabarackbefőtt darabkákat szórunk és így az összes lapot
végigkenjük, majd beleállítjuk a babát.
A torta oldalát is
végigkenjük a krémmel (mivel a túrókrém kicsit darabos, lehet simán
porcukorral kikevert Rama-val is végigkenni, én a túrókrémmel kentem
körbe).
Legvégül fondanttal vagy marcipánnal beborítjuk a tortát.
A mellrészt
külön megformáljuk, itt már csak a fantázia szab határt.
Hulalaból felvert habbal vagy tejszínhabbal is be lehet vonni.
Jó sütést és eredményes próbálkozást kívánok!
Ildikó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése