2012. november 19., hétfő

Vendég recept 2: Borban párolt pulykamell szederöntettel

A pulykahús kétségkívül egészséges eledelnek számít , elkészítéséhez pedig számtalan ötlet, recept szolgál, csupán fantáziánk szab határt.
Az alábbi recept édes-sós egyvelege különlegessé teszi a pulyka amúgy is fenséges ízét. 




Borban párolt pulykamell szederöntettel

4 személy részére
elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:
fél kiló pulykamell, 4 marék barnarizs, 30 deka szeder (fagyasztott), egy evőkanál étkezési keményítő, egy-két gerezd fokhagyma,  egy pohár fehérbor, só, bors, cukor,  olaj

Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, felszeleteljük, és forró olajban hirtelen kérget sütünk rá, majd egy tányérra kiszedve sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk.

Ugyanabba az edénybe visszahelyezzük a húsokat  amibe megsütöttük, borral meglocsoljuk és fedő alatt készre pároljuk. Ha közben  elfő róla a bor, pótoljuk.

A barnarizst enyhén sós, fokhagymás vízben megfőzzük.

A szedret  kevés vízben felfőzzük, majd ha langyosra hűlt, pépesítjük, esetleg adhatunk hozzá ízlés szerint kevés cukrot, étkezési keményítővel eldörzsöljük és krémes állagúra főzzük. 

Jó étvágyat kívánok!
Rita


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése