A
pulykahús kétségkívül egészséges eledelnek számít , elkészítéséhez
pedig számtalan ötlet, recept szolgál, csupán fantáziánk szab határt.
Az alábbi recept édes-sós egyvelege különlegessé teszi a pulyka amúgy is fenséges ízét.
Borban párolt pulykamell szederöntettel
4 személy részére
elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
fél
kiló pulykamell, 4 marék barnarizs, 30 deka szeder (fagyasztott), egy
evőkanál étkezési keményítő, egy-két gerezd fokhagyma, egy pohár
fehérbor, só, bors, cukor, olaj
Elkészítés:
A
pulykamellet megmossuk, felszeleteljük, és forró olajban hirtelen
kérget sütünk rá, majd egy tányérra kiszedve sózzuk, frissen őrölt
borssal megszórjuk.
Ugyanabba
az edénybe visszahelyezzük a húsokat amibe megsütöttük, borral
meglocsoljuk és fedő alatt készre pároljuk. Ha közben elfő róla a bor,
pótoljuk.
A barnarizst enyhén sós, fokhagymás vízben megfőzzük.
A
szedret kevés vízben felfőzzük, majd ha langyosra hűlt, pépesítjük,
esetleg adhatunk hozzá ízlés szerint kevés cukrot, étkezési keményítővel
eldörzsöljük és krémes állagúra főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
Rita
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése