Picit lazítottam, nem igazán foglalkoztam a blogommal, de most újult erővel, egyszerre 2 ínycsiklandozó recepttel jelentkezem, érdemes mindkettőt kipróbálni.
Előbb a csirkés-barackos rizottó receptjét osztom meg veletek, ami valójában maradékból készült.
Hozzávalók:
- 3 felső csirkecomb
- 1 doboz konzerv barack
- 25 dkg jázmin vagy basmati rizs
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 liter húsleves alaplé - kockából
- olaj
- só, szegfűszeg, fahéj
A csirkecombokat lebőrözzük, majd csíkokra daraboljuk és kevés sóval megszórjuk.
2 ek olajat felhevítünk egy serpenyőben, majd beledobjuk a csirkedarabkákat és megpirítjuk.
Kevés baracklevet öntünk a csirkékre, késhegynyi fahéjjal fűszerezzük, majd lassú tűzön hagyjuk puhulni.
A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük, de ne pirítsuk túl, inkább puha, üveges legyen.
Beleszórjuk a rizst és pirítjuk míg kevés színt nem kap.
Elkészítjük a húsleves alaplevet, amihez hozzáadjuk a maradék baracklevet, majd merőkanálnyit adunk mindig a rizshez és folytonosan kavarjuk. Így nem fog odasülni a rizsünk, de nem is fog ragacsossá válni.
A rizst addig pároljuk, míg majdnem puha lesz, beledobjuk a kockázott barackokat is és azzal hagyjuk még 5 percig rotyogni.
Összekeverjük a hússal, adunk hozzá csipet fahéjat és szegfűszeget és kész is az ínycsiklandó vacsora vagy ebéd:)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése