2013. január 11., péntek

Csirkés-barackos rizottó

Boldog új évet kívánok Nektek, kedves Olvasók!

Picit lazítottam, nem igazán foglalkoztam a blogommal, de most újult erővel, egyszerre 2 ínycsiklandozó recepttel jelentkezem, érdemes mindkettőt kipróbálni.

Előbb a csirkés-barackos rizottó receptjét osztom meg veletek, ami valójában maradékból készült.





Hozzávalók:

  • 3 felső csirkecomb
  • 1 doboz konzerv barack
  • 25 dkg jázmin vagy basmati rizs
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 liter húsleves alaplé - kockából
  • olaj
  • só, szegfűszeg, fahéj



A csirkecombokat lebőrözzük, majd csíkokra daraboljuk és kevés sóval megszórjuk.
2 ek olajat felhevítünk egy serpenyőben, majd beledobjuk a csirkedarabkákat és megpirítjuk.

Kevés baracklevet öntünk a csirkékre, késhegynyi fahéjjal fűszerezzük, majd lassú tűzön hagyjuk puhulni.

A  hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük, de ne pirítsuk túl, inkább puha, üveges legyen.
Beleszórjuk a rizst és pirítjuk míg kevés színt nem kap.

Elkészítjük a húsleves alaplevet, amihez hozzáadjuk a maradék baracklevet, majd merőkanálnyit adunk mindig a rizshez és folytonosan kavarjuk. Így nem fog odasülni a rizsünk, de nem is fog ragacsossá válni.

A rizst addig pároljuk, míg majdnem puha lesz, beledobjuk a kockázott barackokat is és azzal hagyjuk még 5 percig rotyogni.

Összekeverjük a hússal, adunk hozzá csipet fahéjat és szegfűszeget és kész is az ínycsiklandó vacsora vagy ebéd:)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése