2013. január 24., csütörtök

Málnás tiramisu torta

Ezt a tortát valójában bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, nekem kapóra jött, mert volt fagyasztott málnám.
Végtelenül egyszerű és finom.




Hozzávalók:


  • 1 nagy marék málna - télen fagyasztott verzió, néhány szemet tegyünk félre díszítésnek
  • fél liter habtejszín - aki szereti, használhat növényi habot is
  • 2 kisebb zacskó babapiskóta
  • 1 doboz mascarpone krém
  • 6 ek porcukor + 5 ek porcukor
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kisebb habfixáló
  • 1 kis üveg rumaroma
  • 2,5 dl víz
  • kakaó a díszítéshez
  • 1 kerek tortaforma

A málnát - ha fagyasztott - engedjük fel, szórjunk rá egy kevés cukrot.
A tejszínt verjük habbá, a 6 ek cukrot + a vaníliás cukrot apránként adagoljuk a habhoz, hogy  ne essen vissza. Amikor már keményedik a habunk, szórjuk bele a habfixálót és tegyük félre.

A mascarponehoz hozzávegyítjük az 5 ek porcukrot és simára keverjük. Löttyintsünk bele 1 ek vaníliaaromát és azzal is keverjük egyneművé.

A két masszát óvatosan, egy lyukacsos fakanállal keverjük össze, vegyítsük bele a málnát - előtte csepegtessük le a kiengedett levét - és tegyük a hűtőbe.

A hideg vízbe beleöntjük a kis üveg rumaromát, elkeverjük, majd a babapiskóta mindkét oldalát belemártjuk.
Ne áztassuk el, mert akkor nem lesz gusztusos a végeredmény. A legjobb ha gyorsan egyik-másik oldalát belemártjuk és már szedjük is ki.

Egy kapcsos tortaformába rétegezzük a piskótákat, erre jön egy adag málnás hab, majd beborítjuk egy újabb adag babapiskótával és a maradék habot rákanalazzuk.

Néhány órára mehet a hűtőbe, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése