Végtelenül egyszerű és finom.
Hozzávalók:
- 1 nagy marék málna - télen fagyasztott verzió, néhány szemet tegyünk félre díszítésnek
- fél liter habtejszín - aki szereti, használhat növényi habot is
- 2 kisebb zacskó babapiskóta
- 1 doboz mascarpone krém
- 6 ek porcukor + 5 ek porcukor
- 1 ek vaníliaaroma
- 1 vaníliás cukor
- 1 kisebb habfixáló
- 1 kis üveg rumaroma
- 2,5 dl víz
- kakaó a díszítéshez
- 1 kerek tortaforma
A málnát - ha fagyasztott - engedjük fel, szórjunk rá egy kevés cukrot.
A tejszínt verjük habbá, a 6 ek cukrot + a vaníliás cukrot apránként adagoljuk a habhoz, hogy ne essen vissza. Amikor már keményedik a habunk, szórjuk bele a habfixálót és tegyük félre.
A mascarponehoz hozzávegyítjük az 5 ek porcukrot és simára keverjük. Löttyintsünk bele 1 ek vaníliaaromát és azzal is keverjük egyneművé.
A két masszát óvatosan, egy lyukacsos fakanállal keverjük össze, vegyítsük bele a málnát - előtte csepegtessük le a kiengedett levét - és tegyük a hűtőbe.
A hideg vízbe beleöntjük a kis üveg rumaromát, elkeverjük, majd a babapiskóta mindkét oldalát belemártjuk.
Ne áztassuk el, mert akkor nem lesz gusztusos a végeredmény. A legjobb ha gyorsan egyik-másik oldalát belemártjuk és már szedjük is ki.
Egy kapcsos tortaformába rétegezzük a piskótákat, erre jön egy adag málnás hab, majd beborítjuk egy újabb adag babapiskótával és a maradék habot rákanalazzuk.
Néhány órára mehet a hűtőbe, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése