Benne vagyunk már az eperszezonban, nem lehet kihagyni a sok finomságot, ami ebből készül.
A hűtőben maradt egy fél adag mascarpone - mivel 500 g vettem - és arra gondoltam, hogy felhasználom az eperhabban.
Hozzávalók:
- 1/4 kg eper
- 2 tojásfehérje
- 1-2 teáskanál citromlé
- 6 evőkanál porcukor
- 1 vaníliáscukor
- 250 g mascarpone
Első lépésben megmossuk az epreket, kicsumázzuk és villával darabosra törjük. Nem kell szétpasszírozni, úgy finom, ha érezni az eperdarabokat.
A porcukrot szórjuk rá és keverjük jól el, majd tegyük egy kis időre félre.
A tojásfehérjéket a citromlével verjük kemény habbá. Forgassuk bele a mascarpone krémsajtot, de óvatosan, hogy ne törjön össze. Tegyük a vaníliáscukrot a tojásfehérjével elkevert krémbe.
Ezt a krémet vegyítsük össze az eperrel, kanalazzuk fagyispoharakba vagy kisebb tálkákba és mehet a hűtőbe 1-2 óra erejéig.
A tetejére tehetünk félbe vágott eperszemeket és mentalevelet.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése