2012. május 27., vasárnap

Eperhab






Benne vagyunk már az eperszezonban, nem lehet kihagyni a sok finomságot, ami ebből készül.
A hűtőben maradt egy fél adag mascarpone - mivel 500 g vettem - és arra gondoltam, hogy felhasználom az eperhabban.

Hozzávalók:

  • 1/4 kg eper
  • 2 tojásfehérje
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliáscukor
  • 250 g mascarpone

Első lépésben megmossuk az epreket, kicsumázzuk és villával darabosra törjük. Nem kell szétpasszírozni, úgy finom, ha érezni az eperdarabokat.

A porcukrot szórjuk rá és keverjük jól el, majd tegyük egy kis időre félre.

A tojásfehérjéket a citromlével verjük kemény habbá. Forgassuk bele a mascarpone krémsajtot, de óvatosan, hogy ne törjön össze. Tegyük a vaníliáscukrot a tojásfehérjével elkevert krémbe.

Ezt a krémet vegyítsük össze az eperrel, kanalazzuk fagyispoharakba vagy kisebb tálkákba és mehet a hűtőbe 1-2 óra erejéig.

A tetejére tehetünk félbe vágott eperszemeket és mentalevelet.
Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése