Megmaradt 3 tojásfehérjém, amit bepakoltam a hűtőbe és majdnem ott is felejtettem. Gondolkodtam, mi készüljön belőle, eszembe jutott a habcsók.
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
- fél citrom leve
- esetleg dióbél a díszítéshez
A tojásfehérjéket vegyítsük össze a cukorral, facsarjuk bele a fél citrom levét és gépi habverővel addig keverjük, amíg kemény habbá nem alakul. A sztahanovisták kézzel is végezhetik a munkát:)
Készítsünk elő egy nagyobb tepsit és kapcsoljuk be a gázt, legyen jó meleg a sütőben.
Vegyünk egy sütőpapírt és béleljük ki a tepsinket, majd egy kiskanál segítségével kisebb halmokat tegyünk rá.
Tehetünk a tetejére félbe vágott dióbelet vagy egyéb magvakat, esetleg gyümölcsöt.
Aki unalmasnak tartja, az beleteheti habzsákba vagy egy sima nejlonzacskóba, aminek a végét ollóval előzetesen kivágta.
Vegyük minimumra a sütőben a hőmérsékletet, tegyük középső állásra a tepsinket, majd egy fakanalat helyezzünk a sütő ajtajához, hogy ne csukódjon be teljesen. Lesz egy kis rés, amin távozik a forró gőz és nem is ég oda a habcsókunk.
Hagyjuk így a habcsókokat 2 - 2,5 órát száradni. Néha kóstoljuk meg, mindenki saját maga döntheti el, mennyire akarja kiszárítani, annak függvényében hagyja vagy vegye ki a sütőből.
Jó étvágyat:)
és ha mondjuk nincs sütő papír akkor mit tegyek alá ???
VálaszTörlésKedves Gyuszi, akkor vékonyan kend ki margarinnal a tepsit, garantáltan nem fognak odatapadni:) Jó sütést:)
VálaszTörlés