Sült tejbegríz eperöntettel
4-6 fő részére
Elkészítési idő: 40 perc
Hűtés: 1-2 óra
Hozzávalók:
4 csésze tej, 2 csésze búzadara, 6 evőkanál cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 tojás, 20-30 deka eper.
Tejbegrízt főzünk, melyet langyosodni hagyunk. A tojást szétválasztjuk és előbb a sárgáját, majd a habbá vert fehérjét óvatosan a grízhez keverjük.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a grizet egyenletesen eloszlatjuk benne, 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Az epret megmossuk, - néhány eperszem kivételével - kevés cukorral főzzük néhány percig, majd összeturmixoljuk.
Tálalása fantáziafüggő: üvegpoharakban kockázva, az eperszósszal nyakon öntve ugyanúgy mutatós, mint csíkokra, vagy háromszögre szeletelve.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, nem utolsósorban aszalt gyümölcsökkel is, melyeket bátran belekeverhetünk sütés előtt a tejbegrízbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése