2012. május 27., vasárnap

A nyertes receptje 1.

Tejszínes eperkrémleves





Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 20 perc

4 fő részére:

fél kiló eper, 4 evőkanál cukor, egy kiskanál reszelt citromhéj, egy dl tejszín, két evőkanál étkezési keményítő vagy liszt


Díszítés:
mentalevél, eperszemek


Az epreket megmossuk, megtisztítjuk a szárától és egy liter vízzel, cukorral, lassú tűzön mintegy öt percig főzzük. Ha megpuhult, levesszük a tűzről és a citromhéjjal együtt összeturmixoljuk.

Hozzátesszük a tejszínnel elkevert étkezési keményítőt vagy lisztes eresztéket és fél percig még forraljuk.

Hidegen, melegen egyaránt ízletes. Tálaláskor kevés tejszínnel, mentalevéllel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése