Tejszínes eperkrémleves
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 20 perc
4 fő részére:
fél kiló eper, 4 evőkanál cukor, egy kiskanál reszelt citromhéj, egy dl tejszín, két evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
Díszítés:
mentalevél, eperszemek
Az epreket megmossuk, megtisztítjuk a szárától és egy liter vízzel, cukorral, lassú tűzön mintegy öt percig főzzük. Ha megpuhult, levesszük a tűzről és a citromhéjjal együtt összeturmixoljuk.
Hozzátesszük a tejszínnel elkevert étkezési keményítőt vagy lisztes eresztéket és fél percig még forraljuk.
Hidegen, melegen egyaránt ízletes. Tálaláskor kevés tejszínnel, mentalevéllel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése