2012. május 31., csütörtök

Tárolás

Imádom a négybetűs svéd áruházat. Abból is a kedvencem a konyha. Akárhányszor megyünk ezt-azt venni, a konyhai részre muszáj bemennem. Komótosan végignézem a kiállított konyhaszekrényeket, berendezéseket, kihúzom a fiókokat és megcsodálom azt a sok, praktikus tárolót, amivel ezek a konyhák fel vannak szerelve.

Az én konyhámban is vannak azért tárolók, nem teljesen svéd módra, de vannak:)

Célszerű a lisztet, cukrot, grízt, sót, zsemlemorzsát, rizst nagyobb műanyag vagy üveg kiöntőkben tárolni, aminek van praktikus fedele. Ez megóv bennünket a csomósodástól, attól, hogy bármilyen szennyeződés érhesse az élelmet. Nem beszélve az apró kis állatkákról, amelyek előszeretettel tanyáznak a lisztben vagy grízben.

Főzések alkalmával is nagyon praktikus a tároló, mert adagolni tudunk belőle annyit, amennyire szükségünk van, nem ömlik ki a tasakból a liszt vagy nem pereg szét a rizs az egész konyhában.
A fűszereket célszerű kisebb üvegcsékben tárolni, de lehet kerámiát is vásárolni, egy a lényeg: legyen jól zárható fedelük, mert idővel a fűszeraromák elillannak és nem kapjuk vissza az ételben a jól ismert ízeket.

Aki panelben lakik tudja, milyen körülményes a krumpli, hagyma tárolása. Mivel hiánycikk a kamra, nem igazán oldható meg ezen élelmiszerek tárolása. Van aki a hűtőbe pakolgatja a zöldséges rekeszbe, van aki a balkonra teszi ki télen - de megfagy ha hidegebb van - szóval elég macerás dolog.

Valahol láttam nagyon praktikus és ötletes hagyma, fokhagyma tárolókat: kerámiából készültek és frappáns figurák díszítették a fedelüket. Azóta is ezeket keresem, mert ki lehet őket állítani a konyha valamely részébe, jópofák és hasznosak is.

Ha valaki tudja, hol lehet ezeket beszerezni, küldjön egy emailt:)
Előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése