2012. május 27., vasárnap

Konyhai gépek (3): turmixgép, szendvicssütő, kávédaráló

A turmixgép multifunkcionális szerepet tölt be a mindennapokban és ezáltal nagyon praktikus.
Legyen szó koktélok keveréséről, főtt zöldségek vagy gyümölcsök pürésítéséről, az első helyet Ő foglalja el.

Méretét tekintve nagy, a kiöntője lehet üvegből vagy műanyagból - itt a minőséget meg a márkát kell megfizetni, nekem műanyagból van, de nem sérült még az idők során, pedig eléggé csapágyasra volt járatva, pláne, hogy a kisfiamnak abban pürésítettem sokmindent. Az ember akkor érzi a hiányát, amikor szüksége lenne rá és nincs.

A kistesója a botmixer, ez egy kiöntő pohárból áll ami többnyire műanyag és egy rúdból, ami szétválasztható: az alsó része maga a vágórész, a fölső az elektronika. Helytakarékos, amikor kisebb mennyiségű ennivalót vagy italt szeretnénk pürésíteni vagy habosítani, akkor célszerű ezzel a masinával dolgozni.

Simán elővehető és alkalmazható több tojás habosításánál, muffin, banános tejital készítésénél és még számos olyan receptnél, ahol fontos a gyors fordulatszám. Van egy olyan sütis receptem, amit direkt turmixgépben kell összeállítani - hamarosan lesz elérhetőség és aki feliratkozik rá, annak szívesen elküldöm - nagyon könnyű az előkészítése és maga az elkészítése is, és nem utolsósorban mennyei.

A szendvicssütő nem igazán éli már reneszánszát, pedig az is praktikus és gyorsan készít több szendvicset rövidebb idő alatt, mint a sütő.
Célszerű formakenyeret vásárolni, megkenni vajjal, rádobni némi szalámit, egy szelet sajtot, kis paprikát, rá a másik szelet kenyeret, majd mehet a gépbe.

Néhány perc múlva már kész is az illatozó, ropogós melegszendvics. Ez egy alaprecept, lehet variálni vagy újakat kreálni, itt nincsenek határok. Biztos siker, ha hirtelen sok vendég érkezik, és az ember lánya azt sem tudja, mivel etesse meg az éhes társaságot.

Nem is tudom, vásárolnak manapság egyáltalán a nők kávédarálót? Mivel a kávét zömében darált állapotban árulják a boltok, kiment divatból. Persze, mindig vannak kivételek:)))

Nos, ez a kis gép nagy dolgokra képes: mákot lehet darálni vele, ha van is ilyesmi a konyha polcán, akkor biztosan előkerül Karácsony vagy Húsvét környékén, ha kifogyott a porcukor vagy egyáltalán nem volt otthon, csak betesszük a kristálycukrot és percek alatt porcukrot veszünk ki belőle. Arra ügyeljünk, hogy ne tömjük tele nyersanyaggal, mert mégiscsak egy kisgép és kávédarálásra lett eredetileg teremtve:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése