2012. május 31., csütörtök

Koktélrák fekete spagettivel

A férjem a tegnap előkotort a konyhaszekrényből egy csomag fekete spagettit, majd rákérdezett, hogy mikor készítek neki koktélrákos spagettit?

Fogtam magam, elmentem egy bevásárlóközpontba, vettem egy kis csomag koktélrákot, hazaviharzottam és összeütöttem a kaját.

A spagetti tésztája a tintahal festékétől lesz fekete színű, nagyobb üzletközpontokban be lehet szerezni. De az se bánkódjon, aki nem tudott vagy mély utálatból nem is akart feketét venni, megteszi a hagyományos spagetti tészta is, a lényeg a végeredményen van: íz és látvány.

A legelső mozzanat a koktélrákok felolvasztása. Aki nem siet, beleteheti a rákocskákat egy mélyebb tálba, majd hagyja, hogy konyhai hőmérsékleten felengedjenek. Akinek nincs annyi türelme, az fogja a rákokat, tegye egy mikrózható edénybe és lökje a mikróba olvasztó programra, de ne sokáig, mivel ez félkész termék - előfőzött és nincs szükség a hosszadalmas olvasztásra.

Mikor ezzel megvagyunk, feltesszük a vizet főni, amibe belekerül a spagetti.

Előbb főzzük meg a tésztát, utána készítsük el a rákokat, különben a tészta kihűl és már nem az igazi felmelegítve.
Közben elővesszük a jó öreg wokunkat, teszünk bele két csapott evőkanál vajat - nem margarint, vajat mert az adja meg a finom ízét - és mikor félig felolvadt, tegyük bele a rákokat, majd pirítsuk 5 percen keresztül, folyamatos rázogatás vagy kevergetés mellett, nagy lángon.

Megpucolunk közben 2 gerezd fokhagymát, az egyiket a rákok elkészítése közben nyomjuk az ételre, a másikat a folyamat végén, tehát rá 5 percre.

Összerázogatjuk a fokhagymával, egy citromot megmosunk, felezzük és a fél citrom felét ráfacsarjuk a rákokra.
A végén beleborítjuk azon melegében a leszűrt spagettitésztát, jól összekeverjük, egy kis sóval meg borssal ízesítjük és egy csipet apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk az egészet.

Nagyon gyors és finom étel azoknak, akik kedvelik a különleges ízeket:)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése