2012. május 27., vasárnap

Halkrém


Aki szereti a halat, annak ízleni fog ez a mennyei és gyors kence.



Vegyünk egy doboz olajos halkonzervet. Itt mindenki egyéni ízlésére van bízva, hogy milyet választ, füstöltet vagy natúrt, nem lehet egyikkel sem melléfogni.
A halat csepegtessük le és szedjük ki egy tálba. Vegyünk elő egy villát a konyhafiókból és törjük szét a haldarabokat. Nem lesz nehéz dolgunk, mert a hal már eleve puha.

Pucoljunk meg egy kisebb fej lilahagymát és vágjuk apró kockákra. Ha újhagyma szezon van, akkor tehetünk a lila helyett azt is, színesíti a krémünket.
A halat keverjük össze a hagymával, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

 Egy citromot mossunk meg jó meleg vízben, majd a felét facsarjuk a hal közé, továbbá tegyünk bele 1 marék apróra vágott petrezselyemzöldet, 3 ek natúr vajkrémet és ha van otthon, akkor két ek lecsöpögtetett karpibogyót.

Ha nincs, akár el is hagyható, ez csak az ízhatás élvezeti fokát emeli.
Az alapanyagokat alaposan kavarjuk ki, majd friss kenyérszeletekre kenegetve, egy bögre tea társaságában fogyasszuk:)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése