Hozzávalók:
a raguhoz:
- 1/2 kg darált lapocka
- 4 szál újhagyma
- 4 ek olaj
- 1 paradicsom
- 1 marék friss bazsalikom
a palacsintához ( 5 db)
- 1 tojás
- csipet só
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 dl tej
- 12 dkg liszt
- 1 ek olaj
a rétegezéshez:
- 1 kis tömlős krémsajt
- kevés reszelt sajt
a tál kikenéséhez némi margarin
A raguval kezdjük: egy lábasban megfonnyasztjuk a hagymát, beledobjuk a darabolt paradicsomot, hozzátesszük a húst, a bazsalikom felét - a másik felét a már kész szószba kevertem - és kevés sóval puhára pároljuk. Kevés vizet öntsünk alá, hogy legyen kellő nedvessége, különben odaéghet.
Amíg készül a ragu, elkészítjük a palacsintát: a tojást elkeverjük a vízzel, tejjel, kevés olajjal és csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Én teflon bevonatú serpenyőt használok, abba nem teszek olajat, ezért raktam a tésztába, de aki szükségét érzi, az ne habozzon, egy evőkanálnyit tegyen, abban megsülnek a palacsinták.
Ebből az adagból 5 vastagabb palacsinta lesz, mondjuk függ a serpenyő méretétől is.
A sütőt közben melegítsük elő úgy 180 fokra.
Egy jénai tálat kenjünk ki margarinnal, az oldalát is, majd a palacsintákat egyenként töltsük meg a raguval. Ne tegyünk túl sokat bele, hogy tudjuk felcsavarni, én egy merőkanálnyit tettem, majd szépen lerétegeztem a tálba.
Az első réteg végén nyomtam a tetejükre a krémsajtból, mertem a raguból is bőven rá, majd jött a második rétegezés, hasonlóan az elsőhöz.
A legvégén ráreszeltem némi trappistát és forró sütőbe toltam 20 percig, amíg rá nem olvadt a sajt és nem sültek össze az ízek.
Hát mondanom sem kell, nehezen álltuk meg, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját:)
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése