Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 egész tojás
- csipet só
- 1 vaníliacukor
- 1 vaníliaaroma
- 1 ek kókuszreszelék
- fél citrom reszelt héja
- 12 db felezett sárgabarack
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- kevés tej vagy a barack leve, ha konzervből készítjük
Vegyünk elő egy kisebb tálkát, amibe beletesszük a vajat, darabkákra vágva. Pakoljuk be lefödve a mikróba és hagyjuk, hogy jól puhuljon meg. Miután megpuhult, tegyük a puha vajat egy nagyobb keverőtálba és adjuk hozzá a cukrot, vaníliacukrot, csipet sót és keverjük habosra.
Ezután a vajas masszába tegyünk egy evőkanál kókuszreszeléket, egy fél citromot mossunk meg és reszeljük bele a héját.
A tojások héját is mossuk meg, majd egyenként üssük bele a masszába, keverjük jól el, majd löttyintsük bele a vaníliaaromát is.
Tegyünk a masszába 20 dkg lisztet, amihez előzőleg hozzáadtuk a fél csomag sütőport.
Ha sűrű lenne a masszánk, akkor tegyünk bele akár 1-2 evőkanál tejet vagy baracklevet.
Következnek a barackok: ha friss gyümölcsből készítjük, húzzuk le a barackok héját, de van akit nem zavar és rajtuk hagyja. Ha konzervből készül a muffin, csepegtessük jól le a gyümölcsöt és úgy használjuk fel.
A sütőt melegítsük elő, majd vegyük elő a muffin formákat és béleljük ki papírkapszlival.
Minden formába tegyünk egy csapott evőkanál masszát, a felezett, lecsepegtetett barackokat nyomjuk bele és borítsuk be egy nagyobb kanálnyi tésztával.
Közepes hőfokon, középső sütőálláson süssük 20 percig.
A végén megszórhatjuk porcukorral, olvasztott fehér csokiba márthatjuk, vagy a tetejükre állíthatjuk és akkor a barackok felül kerülnek.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése