2012. június 29., péntek

Sárgabarackos muffin

Lassan szezonja lesz ennek a finom gyümölcsnek, de az se keseregjen, aki konzervből készíti el a következő muffin receptet: én a kamrában bukkantam rá egy doboz sárgabarack befőttre, rögtön tudtam, hogy ebből bizony muffin készül, mégpedig gyorsan.



Hozzávalók:


  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • csipet só
  • 1 vaníliacukor
  • 1 vaníliaaroma
  • 1 ek kókuszreszelék
  • fél citrom reszelt héja
  • 12 db felezett sárgabarack
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • kevés tej vagy a barack leve, ha konzervből készítjük

Vegyünk elő egy kisebb tálkát, amibe beletesszük a vajat, darabkákra vágva. Pakoljuk be lefödve a mikróba és hagyjuk, hogy jól puhuljon meg. Miután megpuhult, tegyük a puha vajat egy nagyobb keverőtálba és adjuk hozzá a cukrot, vaníliacukrot, csipet sót és keverjük habosra.

Ezután a vajas masszába tegyünk egy evőkanál kókuszreszeléket, egy fél citromot mossunk meg és reszeljük bele a héját.

A tojások héját is mossuk meg, majd egyenként üssük bele a masszába, keverjük jól el, majd löttyintsük bele a vaníliaaromát is.

Tegyünk a masszába 20 dkg lisztet, amihez előzőleg hozzáadtuk a fél csomag sütőport.
Ha sűrű lenne a masszánk, akkor tegyünk bele akár 1-2 evőkanál tejet vagy baracklevet.

Következnek a barackok: ha friss gyümölcsből készítjük, húzzuk le a barackok héját, de van akit nem zavar és rajtuk hagyja. Ha konzervből készül a muffin, csepegtessük jól le a gyümölcsöt és úgy használjuk fel.

A sütőt melegítsük elő, majd vegyük elő a muffin formákat és béleljük ki papírkapszlival.

Minden formába tegyünk egy csapott evőkanál masszát, a felezett, lecsepegtetett barackokat nyomjuk bele és borítsuk be egy nagyobb kanálnyi tésztával.

Közepes hőfokon, középső sütőálláson süssük 20 percig.

A végén megszórhatjuk porcukorral, olvasztott fehér csokiba  márthatjuk, vagy a tetejükre állíthatjuk és akkor a barackok felül kerülnek.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése