2012. június 5., kedd

Tejszínes-sonkás-vargányás tagliatelle

A tagliatelle nem más mint egyszerű metélt, nekem a kedvencem a széles metélt, mert nagyon jól hasznosítható a konyhai praktikákban.
A szélessége hozzájárul ahhoz, hogy a szósz vagy egyéb alapanyag jól megtapadjon rajta, ezáltal emeli az étel ízének élményét.

Szükségünk van egy csomag tojásos széles metéltre, én 200 g variánst választottam. Felteszünk egy nagyobb fazekat a tűzhelyre és félig öntjük forró vízzel. Dobjunk bele egy csipet sót, majd födjük le és várjuk meg, amíg forrni kezd.

Tegyük bele a tésztánkat, majd billentett fedő alatt, közepes erősségű lángon főzzük amíg megpuhul. Ez nem több 5-7 percnél.
Közben néhány szelet gépsonkát kockázzunk fel és tegyük félre, amíg megfő a tészta. Egy marék szárított vargányát forrázzunk le, majd lével együtt dobjuk bele a tészta fővővizébe és néhány percig főzzük a metélttel együtt.

Ezt valahogy úgy időzítsük, hogy néhány perccel a tészta elkészülése előtt történjen, így időt és energiát takaríthatunk meg.
A tésztát szűrjük le, de ne öblítsük ki. Egy nagyobb serpenyőbe dobjunk egy darabka vajat- úgy 10 dkg- olvasszuk meg, majd préseljünk bele két gerezd fokhagymát és egy fél csokor apróra vágott petrezselyemzöldet vágjunk közé.

Pillanatok alatt keverjük át, majd öntsünk rá egy fél liter tejszínt. Ezzel forraljuk úgy 2-3 percig. Mikor végeztünk a forralással, borítsuk bele a leszűrt tésztát, forgassuk át jól és ízesítsük sóval, borssal esetleg tehetünk bele egy kis kapribogyót is, ami pikánssá teszi.

Egy pohár száraz vörösborral mennyei vacsora. Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése