2012. június 5., kedd

Bundás kenyér tepsiben




Ki ne emlékezne vissza gyerekkorára, amikor a Nagyi vagy Anyu megsütötte a mennyei illatú bundáskenyeret és reggelire vagy vacsorára egy bögre forró teával kínálta nekünk?

Bizonyára mindenkiben él még ez a kellemes emlék, de sajnos van egy kellemetlen oldala is, mégpedig az égett olaj szaga, ami nehezen távozott a lakásból, sőt a ruhánk is bevette a szagát.
Ennek szerettem volna véget vetni és kitaláltam, hogy a sütőbe fogom szépen tolni a tojásba mártott kenyérszeleteket, elkerülve a későbbi olajbűzt.

Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral és állítsuk a sütőt 170 fokra.
Vegyünk elő 3 tojást, mossuk le a héjukat, üssük bele egyenként egy tálba, majd verjük fel habosra.
Pici sót és borsot szórjunk a tojásokra, majd egyenként 6 szelet kenyeret (kisebb szeletek) mártogassunk a tojásba és fektessük egymás mellé a tepsibe.

A maradék tojást csorgassuk rá a szeletekre.
Reszeljünk minden szelet tetejére jó adag sajtot, majd dugjuk a sütőbe őket 10 percre.
Garantált a siker, eddig nálunk egy szeletke sem maradt meg:)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése