Ha krumpliról van szó, jöhet minden mennyiségben és minőségben.
Ez a recept végtelenül egyszerű és nagyon hamar elkészül.
Szükségünk van néhány közepes krumplira. Meghámozzuk, lemossuk folyó víz alatt, majd egyforma szeletekre karikázzuk.
Utána egy nagyobb tálba beleborítjuk a krumplikat és kimossuk bő vízzel a keményítőt belőlük.
Ha ezzel végeztünk, egy papírtörlővel itassuk le a fölösleges nedvességet, majd vegyítsük össze egy kevés sóval a krumplikarikákat.
A sütőt maximumra vesszük, egy nagyobb tepsibe helyezzünk egy sütőpapírt, majd erre tegyük egymás mellé a krumplikat.
Kevés olívaolajat csepegtessünk a krumplikra, majd tegyük a tepsit a középső szintre és magas hőfokon süssük kb. 20 percig, amíg nem kezdenek el pirulni.
Figyeljünk oda a sütő hőfokára, mert ha túlságosan meleg van bent, akkor a szélei megéghetnek és a közepe kemény maradhat.
Isteni illat járja be a konyhát, amíg készülnek a krumplikarikák és bármilyen húsféleséghez vagy csak úgy magában, reszelt sajttal és ketchup társaságában fogyaszthatjuk.
Készíthetünk házi csipszet is, akkor a krumpliszeleteket vágjuk egyformán vékonyra, a többi lépés már hasonló.
Ízletes és mivel kevés olívát használunk, nem hizlal.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése