2012. június 5., kedd

Juhtúrós tészta pirított szalonnával

Tény, hogy nem a diétás kategóriát erősíti, de aki kedveli a juhtúrót, annak nagyon is bejön.

A szagával lehet némi gond, ezt bizonyítja egy volt lakótársnőm, aki szó szerint rosszul lett a szagától, amikor összeütöttem eme nemes ételt:)))
A viccet félretéve, tényleg finom és mivel kálciumbomba a juhtúró, érdemes bevezetni havonta-1-2 de akár több alkalommal is.

Főzzünk meg egy fél csomag tésztát, enyhén sós vízben. Ez lehet spagetti, orsó, kagyló, ami épp otthon van.
Szűrjük le, majd két bő marék juhtúrót morzsoljunk rá azon melegében, tegyük vissza a tűzhelyre és kavargatva hagyjuk, hogy olvadjon el.

Sózni nem szükséges, mert a juhtúró eleve sós.
Két kis szelet szalonnát apró kockákra vágunk, kiolvasztjuk és szűrőkanállal lecsepegtetjük a zsiradékot róluk. Ezzel a szalonnapörccel megszórjuk a tésztánk tetejét.

Ha túl száraznak bizonyulna, locsoljuk meg a kiolvad szalonna zsírjával.
Ehetjük magában vagy vegyes vágott savanyúsággal, savanyú káposztával, de akár tejfölt is keverhetünk bele - én szoktam - azzal még krémesebb, finomabb.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése