2012. június 5., kedd

Édes-savanyú csirkemell rizzsel



Ha nagyon éhes vagy és nincs kedved sokat sertepertélni a konyhában, de szereted a finom ízeket, akkor ez a recept Neked lett kitalálva.

Vegyél egy üveg édes-savanyú szószt, ananásszal vagy bambusszal.
Szükséged lesz egy fél kg csirkemellfilére is, ha nagyon kényelmes vagy, válaszd a tálcás, előre felcsíkozott változatát, ha kedved van ügyeskedni a konyhában, akkor magad csíkozd fel.

Vedd elő a kuktát - ugye neked is van már?:) én speciel a kisebb fajtát szoktam húsokhoz használni - önts egy kevés olajat az aljába, majd dobd bele a csirkét, keverd jól össze, egy kis sóval ízesítsd, önts rá kevés vizet is és tedd rá a tetejét. Úgy készítsd 20 percig lassú tűzön.

Közben 2 zacskó rizst tégy fel főni, mire elkészül a hús kész lesz a rizs is.
A végén a rizst összevegyíted a hússal és máris fogyaszthatod.
Ha extra szószra vágysz, akkor nagyobb üveggel vásárolj vagy kevesebb rizst tegyél bele.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése