2012. június 5., kedd

Gyors fokhagymás pirítós



Ez az étel önmagában is fogyasztható, egy pohár vörösbor vagy hideg sör társaságában, de felhasználhatjuk hagymaleves vagy saláták kiegészítőjeként is.

Vegyünk egy hosszú bagettet, vagy 3 kisebbet és szeleteljük fel 1 cm vastagra.
Szűk 1 dl olívaolajat öntsünk egy pohárba vagy szélesebb bögrébe, préseljünk bele 2-3 gerezd fokhagymát és tegyünk bele egy csipet sót.
Tehetünk ízesítésként rozmaring ágacskát is, de akár ki is hagyható.

A sütőt melegítsük elő úgy 180 fokra.
A bagetteket helyezzük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe. Tegyük a sütőbe addig, amíg kezdenek megszikkadni és megpirulni a kenyérszeletkéink.
Ekkor vegyük ki a sütőből, kenjünk rá bőven a kencéből mindenhová, reszeljünk rá sajtot, majd mehet vissza a sütőbe addig, amíg nem olvad rá a sajt.

Én továbbfejlesztettem egy kis koktélparadicsommal megdobva és joghurtos salátával körítve, kész vacsi lett.
Isteni íze és illata van:)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése