Ez az étel önmagában is fogyasztható, egy pohár vörösbor vagy hideg sör társaságában, de felhasználhatjuk hagymaleves vagy saláták kiegészítőjeként is.
Vegyünk egy hosszú bagettet, vagy 3 kisebbet és szeleteljük fel 1 cm vastagra.
Szűk 1 dl olívaolajat öntsünk egy pohárba vagy szélesebb bögrébe, préseljünk bele 2-3 gerezd fokhagymát és tegyünk bele egy csipet sót.
Tehetünk ízesítésként rozmaring ágacskát is, de akár ki is hagyható.
A sütőt melegítsük elő úgy 180 fokra.
A bagetteket helyezzük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe. Tegyük a sütőbe addig, amíg kezdenek megszikkadni és megpirulni a kenyérszeletkéink.
Ekkor vegyük ki a sütőből, kenjünk rá bőven a kencéből mindenhová, reszeljünk rá sajtot, majd mehet vissza a sütőbe addig, amíg nem olvad rá a sajt.
Én továbbfejlesztettem egy kis koktélparadicsommal megdobva és joghurtos salátával körítve, kész vacsi lett.
Isteni íze és illata van:)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése