2012. június 5., kedd

Szeletelt tarja mustárral sütőzacskóban




Boldog Új Évet, kedves Látogatók:)


Rég nem írtam bejegyzést, igyekszem pótolni a kiesett időt.
A mai recept is a "gyorsan finomat" kategóriát erősíti.
Egy-másfél kg tarjára van szükségünk, amit felszeletelünk vagy megkérjük a hentest, hogy tegye ezt meg helyettünk.

A húsokat enyhén megsózzuk majd bekenjük mustárral. Tehetünk dijoni mustárt is rá, de a sima asztali is pont jó, a lényeg a végeredmény, a mustár finom ízt kölcsönöz és a rostokat is puhítja.
Melegítsük elő a sütőt úgy 200 fokra és vegyünk elő egy nagyobb sütőzacskót.
Aki feltalálta, a nevét minden nap imába foglalom, egyszerűen tökéletes, minden megpuhul benne és nem veszít a zamatából. Ja, és nem utolsó sorban gyors.

Szóval a húsokat egymás mellé vagy ha nem férnének el, akkor egymásra helyezzük, beledobálunk néhány gerezd fokhagymát szigorúan héjastól, a zacskó végét bekötjük egy levágott darabbal, de van hozzá madzag is, azzal is betekerhetjük.
Beletesszük a tepsibe és betoljuk a sütő középső részére úgy 30 percre.

Ne felejtsük sütés előtt és alatt is néha megszurkálni hústűvel a sütőzacskót, hogy a fölös gőz tudjon szabadulni. Arra külön figyeljünk, hogy forró gőz távozik, tehát ne érintkezzen a kezünkkel, mert könnyen égési sérüléseket szerezhetünk. A legegyszerűbb, ha húzunk a kezünkre egy vastag konyhai kesztyűt és azzal végezzük el a műveletet.

Mikor elkészült, kivesszük és áfonyaszósszal meg krumplipürével vagy egyéb krumplis étellel tálaljuk.
Én az áfonyaszószt vaníliapudinggal sűrítem, ehhez szükségünk van néhány evőkanál vörös áfonyalekvárra, egy kis vízzel lazítom, adok hozzá kevés cukrot - ez ízlés dolga, van akinek elég a lekvár cukortartalma - majd odateszem a tűzhelyre és felforralom. Mikor már forr, akkor egy keveset kiveszek a léből és a fél csomag pudingot simává keverem vele.

Beleöntöm a forró áfonyába, visszaveszem a gáz erősségét és másodpercek alatt besűrűsödik a szószunk.
Isteni az illata és az íze, ki kell próbálni:)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése