2012. június 5., kedd

Fokhagymás uborkasaláta



Nagyon finom köretek kísérője, de aki randira igyekszik, az inkább hanyagolja:)

Vegyünk két nagy kígyóuborkát, mossuk meg, majd zöldséghámozóval pucoljuk meg.
Ideális, ha van otthon uborkagyalunk, ha esetleg még nincs, akkor nagyon vékony karikákra szeljük a zöldséget.

Enyhén sózzuk be az uborkát és hagyjuk fél órát magára, hogy a só kiszívhassa a puffasztó hatású levet. Mikor letelt a fél óra, jól nyomkodjuk ki, éspedig úgy, hogy kiveszünk belőle egy marékkal, majd mindkét kezünkkel jól kifacsarjuk és egy másik tálba helyezzük.

Egy nagyobb pohárban keverjünk össze 2 dl tejfölt, nyomjunk bele 1-2 gerezd fokhagymát. Löttyintsünk hozzá 2 evőkanál borecetet - én balzsamecetet szoktam, nagyon finom ízt kölcsönöz, ami hátrányt jelenthet, hogy nem lesz hófehér - majd adjunk hozzá ízlés szerint sót meg borsot.
Keverjük össze az uborkával és kis tálkákban szervírozzuk.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése